Melburn spreman, čekaju se navijači

0

Vesti
Teniska groznica: Naši zemljaci koji žive u Australiji spremni su da pruže podržku srpskim teniserima
 

Od danas do nedelje 1. februara prestonica Viktorije biće mesto održavanja glavnog sportskog događaja na planeti, ali i interesantnih pratećih manifestacija namenjenih za zabavu porodica.

Vera Nikaljević sa kćerkom Jovanom i unukom Larom Jovićević došla je u subotu u teniski kompleks, kako bi pred početak turnira osetila draž ove manifestacije.

– Došla sam iz Crne Gore u posetu kćerki i zetu i unuci koji žive u Melburnu. Danas smo došli da vidimo Anu Ivanović, a od ponedeljka ćemo se truditi da dolazimo što češće možemo – rekla nam je Vera iz Kotora.

Poziv čitaocima

"Vesti" će od danas biti prisutne na terenima Melburn parka. Naši čitaoci koji žele da podele zanimljivu sliku sa Australijen opena mogu da nam ih pošalju na postŽvesti.com.au

Inače, Ana Ivanović je u subotu zajedno sa Viktorijom Azarenkom, Rodžerom Federerom i Nikom Kirgiosom učestvovala u egzibicionom meču na "Rod Lejver areni", kako bi tenis popularisali među decom.

Veliki broj srpskih tenisera koji učestvuju na turniru najavljuje i veliku posetu srpskih navijača, koji će sigurno i ovog puta biti dobro pripremljeni za podršku svojim ljubimcima, ali i prepoznatljivi po dresovima, zastavama i nacionalnim obeležjima i imenima tenisera iscrtanim na telu.

Teniski navijači koji još nisu kupili ulaznice za mečeve Australijen opena biće neprijatno iznenađeni odlukom organizatora da od danas naplaćuju dodatnih pet dolara za svaku kartu.

Vesti
Jovana Nikaljević, Lara Jovićić i Vera Nikaljević
 

Za razliku od prošle godine, cena popularnih dnevnih karata, koje omogućavaju praćenje mečeva na otvorenom, poskupela je sa 34 na 39 dolara i to samo za prvu nedelju, a tokom sredine turnira koštaće i 54 dolara. Međutim, poslednja tri dana dnevne karte za mečeve na otvorenom koštaće 29 dolara, ali će prvi put u poslednjih 10 godina sa njima moći da se prate takmičenja u Hajsens areni.

Cena suvenira takođe je poskupela za razliku od prošle godine, a popularni teniserski peškiri sada se prodaju za 59,99 dolara.

Za decu ispod 16 godina praćenje mečeva na otvorenim terenima, poslednja tri dana turnira sledeće nedelje, biće besplatno.

 

 

Zarada 239 miliona

Održavanje Australijen opena doneće zaradu od 239 miliona dolara, biće uposleno 1.440 radnika, a očekuje se da kroz kapije Melburn parka do kraja turnira prođe 600.000 posetilaca, od kojih čak 11 odsto iz inostranstva.

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here