EPA/ ETTORE FERRARI
Đorđa Meloni

Italijanska premijerka Đorđa Meloni kritikovala je danas one koji zarađuju obmanjujući javnost da prihod ide u dobrotvorne svrhe, implicitno se obrativši najpoznatijoj influenserki u zemlji Kjari Feranji, kojoj su nedavno izrečene antimonopolske sankcije.

Italijanska antimonopolska uprava izrekla je u petak kaznu od 1,075 miliona evra kompanijama koje kontroliše Feranji kao rezultat istrage o obmanjujućem reklamiranju božićnih torti prošle godine, preneo je Rojters.

Feranji, poslovna žena i modna influenserka sa skoro 30 miliona pratilaca na Instagramu izjavila je da je kazna nepravedna i da će se žaliti.

“Pravi modeli koje treba slediti nisu influenseri koji mnogo zarađuju nošenjem odeće i pokazivanjem torbi … ili čak promovisanjem skupih torti za koje ljudi veruju da prihod od njih ide u dobrotvorne svrhe”, rekla je Meloni, ne pominjući eksplicitno Feranji.

Antimonopolska uprava je kaznila i proizvođača kolača Baloko sa 420.000 evra i navela da su potrošači prevareni jer su mislili da kupovinom torte doprinose dobrotvornoj organizaciji za rak kostiju u bolnici u Torinu i da je i sama Feranji dala donaciju.

Uprava je navela da je Baloko izvršio jednokratnu uplatu od 50.000 evra bolnici mesecima pre lansiranja Feranjine torte, tako da prodaja tog proizvoda nije uticala na dobrotvorne donacije.

Baloko je saopštio i da se ne slaže sa odlukom regulatora i zadržao pravo da preduzme radnje za zaštitu svojih prava.

Antimonopolska uprava je saopštila da kompanije povezane sa Feranji nisu dale novac bolnici, uprkos tome što su zaradile više od milion evra za brendiranje inicijative i povezane promotivne aktivnosti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here