Zvanično najbolji fudbaler sveta Lionel Mesi na leto ima opciju da napusti Barselonu, a svetski mediji sve češće pišu da bi mogao da se preseli u Premijer ligu Engleske, ali i u Francusku i Italiju. 

Na Mesiju je da odluči, iako ga ugovor vezuje do 2021. godine, u predostojećem prelaznom roku ima izlaznu klauzulu da bez obeštećenja napusti Nou Kamp.

Takvu situaciju pokušaće da iskoriste brojni klubovi, pa je već u red za veliki potpis stalo pet velikih i bogatih klubova.

Ugledni italijanski list Gazeta delo Sport tako piše da postoje šanse da Mesi krene putem Kristijana Ronalda i pridruži mu se u Juventusu. Kakav bi samo to napadački tandem bio, možda i najbolji u istoriji fudbala?

U tom redu je i Inter, kome je Mesi velika želja još od dolaska kineskog Sundinga u klub i zato je spreman da uloži koliko god novca je potrebno kako bi privoleo Argentinca.

Šansu čekaju Pari Sen Žermen i klubovi iz Mančestera – Junajted i Siti.

U Parizu bi Mesi obnovio prijateljstvo sa Nejmarom, koga je zvao nekoliko puta da se vrati u Barseloni, a na leto bi situacija mogla da se okrene, Sitijev adut je menadžer Pep Gvardiola, dok se Junajtedu daju najmanje šanse.

Spekulacije o njegovom odlasku pokrenute su u trenutku kada je otkrivena u javnosti “famozna” izlazna klauzula, kao i odluka Mesija da o ostanku u Barseloni razmišlja svakog leta, odnosno potpisuje ugovor godinu za godinom.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here