Foto: Tanjug/AP
Lionel Mesi

Argentinski fudbaler Lionel Mesi govorio je o svom prelasku iz Barselone u Pari Sen Žermen, kao i o prvim utiscima.

On je letos napustio katalonski klub, zbog problema Blaugrane sa finansijama.

– Barselona je objavila saopštenje u kojoj su rekli da nećemo nastaviti. Od tog trenutka sam se pitao gde ću. Morao sam da pronađem novi klub. Imao sam sreću što su me kontaktirali razičiti klubovi, a jedan od njih je Pari Sen Žermen. Zahvalan sam klubu jer su me od početka dobro tretirali. Pokazali su da me zaista žele. Zahvalan sam i srećan što sam ovde – rekao je Mesi i dodao:

– Imao sam i drugih ponuda, ali moram da priznam da sam se brzo dogovorio sa PSŽ-om. Pregovori su počeli, ali nije bilo jednostavno sve rešiti za tako kratko vreme. Verujem u projekat, ambicije, igrače… Svi ti faktori su olakšali da se postigne dogovor.

Pored zemljaka fudbalera, na odluku da pređe u PSŽ uticao je i trener Maurisio Poketino.

– Pomaže kada trener dolazi iz iste zemlje kao i ja. Govorimo istim jezikom, poznavali smo se i ranije, ali nismo sarađivali.

Koja je razlika između MSN (Mesi, Suares, Nejmar) u odnosu na MNM (Mesi, Nejmar, Mbape)?

– Godine pre svega (smeh). Bili smo mladi kada smo igrali Nejmar i ja. Sada je mlad Kilijan. Kilijan i Luis su dva različita igrača. Luis je klasična devetka, špic, navikao je da postiže mnogo golova. Kilijan više voli loptu, jak je i brz. Ubija vas ako mu date prostora mnogo. Obojica su spektakularni igrači, ali sa veoma različitim kvalitetima – zaključio je Mesi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here