Naučnici smatraju da je izvesno da postoji “antiuniverzum” i da u njemu vreme teče – unazad.

Nova pretpostavka dolazi od stručnjaka koji proučavaju simetrije u prirodi i kosmosu, a aktuelno istraživanje se odnosi na osnove simetrije u prirodi – od kojih su najznačajniji naboj, paritet i vreme.

U radu se tvrdi da način na koji razumemo svet i širi univerzum oko nas, krećući se napred u vremenu, takođe mora biti proširen.

Kako prenosi Live Science, nova studija koja je nedavno prihvaćena za objavljivanje u časopisu Annals of Physics sugeriše da postoji kombinovana simetrija za ceo univerzum.

Kao što istraživanje potvrđuje, rani univerzum je bio toliko ujednačen da vreme simetrično protiče unazad i unapred.

U radu se tvrdi da način na koji razumemo svet i širi univerzum oko nas, krećući se napred u vremenu, takođe mora biti proširen tako da uključi verziju “u ogledalu” koja podrazumeva vreme “unazad”.

Novo istraživanje bi takođe moglo da pruži dublje razumevanje tamne materije. Teorija sugeriše da je to nevidljiva čestica koja ima interakcije samo gravitacijom i koja obezbeđuje uparivanje elektron-neutrina, mion-neutrina i tau-neutrina (subatomskih čestica).

Istraživanje sugeriše da bi uslovi u “univerzumu iz ogledala”, gde vreme teče unazad, bili puni ovih uparenih neutrina, koji bi predstavljali tamnu materiju.

Naravno, nikada ne bismo mogli da doživimo vreme koje teče unazad, čak i da je definitivno postojalo, ali to je ipak prilično interesantna teorija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here