Metak u glavu kraj sina i ćerke

0

Vladimir Čapelja

Vladimir Čapelja (30), profesionalni vojnik iz Drugog pontonirskog bataljona Rečne flotile, koji se ubio u kući u Begeču, pucao je sebi u glavu u sobi u kojoj su spavali njegov šestogodišnji sin i dve godine mlađa ćerkica.
U istom domaćinstvu, osim supruge Mirjane i njihovo dvoje dece, žive Vladimirov otac Andrija i majka Erka. Vladimirov stric Mišo Čapelja živi u susednoj kući, a ispričao je da je Vladimir bio jako dobar momak, ali i da je u njemu očigledno postojalo nešto što nije uspevao da preboli, a što je krio od svih.
– Vlada je pet godina radio u vojsci, a zašto se ubio, teško da ćemo ikada saznati. Vlada je taj dan proveo kod kuće i bio je dobro raspoložen, kao i uvek. Niko ne može ni da pretpostavi zašto je digao ruku na sebe, a nije ostavio oproštajno pismo. Prošle godine je dobio čin i odlikovanje za najboljeg vojnika, sve kolege su ga hvalile. Niko o njemu nije mogao da kaže nijednu lošu reč. U braku nije imao problema, živeo je skladno s Mirjanom – kaže stric Mišo.
On dodaje da je Vladimir imao privatni pištolj.
– Pre oko tri godine kupio je taj pištolj od porodice kuma koji je umro u lovu. Hteo je da ima uspomenu na kuma. I sada je sebi oduzeo život tim pištoljem. Strašna tragedija. Žalosno do neba, tako dobar i mlad, nasmejan, vedar – priča teškim glasom Miša.
Meštani Begeča kod Novog Sada bili su iznenađeni kada su saznali za tragediju, a svi su saglasni da niko nije mogao ni da pretpostavi da bi Vladimir mogao tako nešto sebi da uradi.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here