Graničar navukao uniformu pevačici

0

Zaječarska policija odredila je dvodnevni pritvor M. P. (29), pripadniku granične policije, i njegovom zetu D. G. (21) zbog nasilničkog ponašanja i nedozvoljenog držanja oružja. Policajac M. P. tereti se da je odmah posle smene, otišao na proslavu momačke večeri, gde je istukao dete, pucao i obukao pevačicu u svoju uniformu…
Policajac je najpre davao lisice i ključeve zvanicama. Pripiti ljudi su vezivali jedni druge, smejali se i dobacivali lisicama, a M. P. se na sve to samo cerekao. Međutim, kad ga je malo kasnije ponela muzika, popustile su mu sve kočnice. Onako pijan, M. P. je skinuo uniformu i obukao pevačicu, što su gosti pozdravili ovacijama.
Nakon veselja s pevačicom, M. P. je izvadio službeni pištolj i ispalio nekoliko hitaca u vazduh. Zatim je pištolj dodao zetu, koji je takođe pucao u vazduh.
Međutim, policajcu i njegovom zetu ni to nije bilo dovoljno, pa su tokom proslave momačke večeri napali i izudarali nedužnog učenika srednje škole koji je slučajno prolazio ulicom. Dobacivali su mu i započeli svađu, a onda krenuli da ga tuku. Oborili su ga i šutirali, ali je mladić uspeo da pobegne od pijanaca u Hitnu službu zaječarske bolnice.
Jelena Ciganović, portparol Policijske uprave u Zaječaru, potvrdila je da je prilikom privođenja od graničnog policajca oduzet službeni pištolj koji je zloupotrebio za šenlučenje.
– Protiv pripadnika granične policije biće pokrenut disciplinski postupak, a pored toga će M. P. i D. G, uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužiocu – rekla je Jelena Ciganović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here