Prava Crna Gora
Marko Milačić

“Prava Crna Gora osnovano sumnja da se crnogorsko Tužilaštvo i sa njim povezani policijski Specijalni tim za borbu protiv organizovanog kriminala, otvoreno stavilo na stranu jednog kriminalnog klana, te delovalo kao njegovo pravosudno-policijsko krilo”, saopštio je predsednik ove partije Marko Milačić.

– Kako je moguće da su Specijalno državno tužilaštvo (SDT) i policija, kako stoji u optužnici, sprečili likvidaciju Veljka Belivuka i Marka Miljkovića od strane grupe Jovana Vukotića, tj. imali detaljan uvid u kretanje, korenspodenciju i plan likvidacije, a, sa druge strane, nisu spečili likvidacije crnogorskih državljana od strane Belivukove grupe, koja je, dodatno, kako je kazao Zoran Lazović, bila pod prismotrom 24 sata – pitao je Milačić.

Ističe da javnost još nije dobila odgovor zbog čega je ukinuta zabrana ulaska u Crnu Goru za Belivuka, čime su, kako navodi, otvorena vrata za njegove kasnije likvidacije po Crnoj Gori.

– Jasno je da su oba kriminalna klana bila pod prismotrom, što naravno pozdravljamo. Škaljarski, na osnovu danas iznešenih detalja optužnice, prema kojoj je sprečena likvidacija članova suparničkog klana. Kavački, na osnovu izjave Zorana Lazovića. Dakle, oba klana su bila pod prismotrom, ali, postavlja se pitanje da li je bivši režim favorizovao jednu stranu u pogledu izvršenja najtežih krivičnih djela, jer su se tokom prismotri ipak događale likvidacije – kazao je Milačić.

Dodao je da je Lazović kazao da ne treba strahovati od kriminalnih grupa ukoliko one nisu “negativno nastrojene” prema Crnoj Gori.

– Ako su sprečavane likvidacije jednog klana, a najblaže rečeno, nesprečavane likvidacije drugog klana, očigledno da su crnogorski kriminalni klanovi razvrstani po Lazovićevoj kategorizaciji, odanosti prema Crnoj Gori, bolje rečeno – bivšem režimu u Crnoj Gori – tvrdi Milačić.

Naglašava da se Prava Crna Gora zalaže za potpunu i beskompromisnu borbu protiv organizovanog kriminala, te potpuno jednak tretman države prema svim učiniocima krivičnih dela.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here