EPA/Salvatore di Nolfi
Predsednik Hrvatske Zoran Milanović

Hrvatski predsednik Zoran Milanović izjavio je danas da Srbija nije pretnja Hrvatskoj i da kupi, kako kaže, tri puta više oružja, jer Hrvatska je članica NATO.

Milanović kaže da je “Vučić sad morao da bira između Rusije i Zapada”, uz ocenu da je to, kako kaže, “opasno za Srbiju”.

– Da kupe tri puta više oružja, oni su bezopasni. Srbija nije pretnja Hrvatskoj, jer je Hrvatska u NATO – kaže Milanović i dodaje da će Hrvatska preživeti i stresti to “kao perut sa revera”.

Milanović je, govoreći o optužnici srpskog tužilaštva protiv četvorice visokih hrvatskih oficira za ratni zločin na Petrovačkoj cesti, avgusta 1995, rekao da je Srbija uzela sebi za pravo “puno gore, ambicioznije” od toga da bude “regionalni Hag”.

– Dovode nas u situaciju da mi menjamo svoje zakonodavstvo. Kad bi se sve države tako ponašale, svet bi propao, ionako je na rubu – kaže Milanović i dodaje da su posledice univerzalne jurisdikcije opasne.

Hrvatski predsednik ide i korak dalje pa kaže da je da je “Srbija nedefinisana po pitanju gde stvarno pripada”.

– Vučić u Srbiji kupuje vreme, kao što u BiH Bakir Izetbegović kupuje vreme – rekao je Milanović novinarima u Zagrebu, preneli su hrvatski mediji.

11 COMMENTS

  1. Nema razloga da se Hrvatska plasi Srbije, nadam se da rata izmedu nas vise nece nikada biti.Sukobi i stradanja u proslosti su bili iz razloga sto su Hrvati zeleli svoju drzavu a Srbi su bili uvek protiv

  2. Tomović
    Ne ‘eri Tomoviću.
    Sukobi su bili jer je Hrvatska želela svoju državu,ali bez Srba u njoj.
    Eventualno da postoje kao Hrvati pravoslavne veroispovesti,i to što je moguće u manjem broju.
    E zato su Srbi bili protiv.

  3. Tako je. Nije Srbija pretnja, nego Vi i Vaš zapad koji hoce da svi rade po njegovom. Ne dirajte nas, ne diramo vas.

  4. Slusaj Tomovicu, Srbi nisu nikad bili protiv da hrvati imaju svoju drzavu ali su bili protiv da prave tu drzavu na krvi i kostima srba. I kad je Pocorek napao Srbiju preko Drine tu su bili suckori sastavljeni od hrvata i muslimana u austrijskim uniformama. Znas dobro kakve su zlocine pravili po Sremu i Banatu pa i drugim dijelovima srbije koje su okupirali, npr Sabac je cijeli bio popaljen a narod se razbjezao na sve strane.

    Kad je srpska vojska oslobodila srbiju i dalje jurisala preko Bosne i Hrvatske tj Austrougarske sve do Slovenije
    Srbski vojnici se nisu svetili, ni pljackali ili silovali mada su po meni imala sva prava nato (kao sovjeti kad su upali u NJemacku).

    Londonskim sporazumom su srbi dobili sve istocno i jugoistocno od linjije Virovitica-Karlovac-Karlobag ali je kralj Petar l isao na Jugoslovensku liniju koju su Hrvati ne molili nego zahtijevali i tako formirao Kraljevinu Srba Hrvta i Slovenaca, koja je jedna od najvecih politickih greska u historiji covjecanstva, Evrope i srpskog naroda. I tako od tada smo mi srbi postali najveci neprijatelj Engleza, Italijana (zbog Trst-Istra-Zadar-Korcula), hagsburgovaca (Austrija, Njemacka) jer Londonski sporazum je predvidio da se Habsburgska monarhija sacuva u manjim granicama…. vidis kako nam braca hrvati vracaju… ako neko krene na hrvtasku to ce biti Italija a ne srbija…

    Citaj brate malo vise…

    • Sa Hrvatima se još nismo namirili,poznata je njihova uloga 1999 godine pa i kadnije na Kosovu.Šta će biti kad nestane Nato(raspašće se sigurno) pa kad perut počne da svrbi po glavi,raskrvarićete glavu noktimazbog peruti.

  5. Pa nema razloga da se Hrvatska plasi Srbije posto Srbija nikada u svojoj istoriji nije napala Hrvatsku. Problem za Hrvatsku su bili Srbi koji su vekovima ziveli u Hrvatskoj. A ti Srbi su pobijeni i proterani iz Hrvatske. Tudjman je samo nastavio i kompletirao ono sto je Pavelic zapoceo.

  6. Ne skrecite sa teme kada smo mi imali ratne zlocince mi smo ih osudjivali i privodili u Hag
    Ajde sada pokazite da ste porasli i uradite ono sto je zakonski i ljudski
    Zlocinac je zlocinac i on nema veru i naciju
    A vi ste ocigledno mnogo mali i iskomplesirani kao nikada do sada

  7. Није оружје што страх код вас ствара,но срца јуначка која ће вас бити.Неће вам помоћи ни амери ни остала демократска пријатељства.Но на мегдан па да се извагамо.(ако смијете).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here