Milanović nije otkazao zbog Šešelja, već zbog sebe?

0

Pretvara Hrvatsku u balkanski bantustan: Kuljiš o Milanoviću
 

"Ako Milanović nije odlučio izostati sa beogradskog samita zbog izborne kampanje, zašto je odlučio da tamo ne ide? To je deo njegove izolacionističke kampanje kojom državu pretvara u balkanski bantustan, što je konsekventno uzrokovalo kolaps ekonomije u trenutku kada je zemlja pristupila EU", naveo je Kuljiš.

Kuljiš za beogradski list "Danas" ocenjuje da Milanović nije u svojim postupcima vodio računa o interesima nekih drugih centara moći, o kapitalistima i oligarsima, nego samo o sebi, jer je svoj – politički – centar moći hteo po svaku cenu da izoluje od stranog uticaja.

"Da nije odmah odabrao diplomatsku izolaciju, politiku autizma, stalno bi mu dolazili neki emisari ili bi sam u bilateralnim kontaktima morao odgovarati na primedbe i davati neke suvisle, racionalne odgovore na pitanja s kojima se uopšte ne želi suočiti", navodi Kuljiš.

On dodaje da je Milanović još i pre dolaska na vlast odbijao da se susretne sa američkim ambasadorom, a kada je došao na vlast nije hteo da se sastane s predsednikom "Gasproma" Aleksejem Milerom.

On navodi da Milanović u Australiji nije hteo da se sretne sa predsednikom uprave najveće na svetu banke za investicije u infrastrukturu.

"Zbog sloma odnosa sa Nemačkom posle odbijanja hrvatske vlade da izruči Josipa Perkovića, država je dospela u ekonomsku izolaciju", ističe Kuljiš.

On navodi da Milanović u pogledu izborne kampanje ima suprotne interese od hrvatskog predsednika Ive Josipovića i za njega je izbor Josipovića ravan političkoj smrtnoj presudi.

Kuljiš smatra da u SDP-u nema nikoga ko bi imao snage da se suprotstavi Milanoviću. "One koji su mu se suprotstavljali izbacio je iz partije, ili skinuo s funkcija, pa jedino Josipović može povesti stranačku pobunu, što će nesumnjivo i učiniti čim pobedi na izborima", dodao je Kuljiš.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here