EPA/Martial Trezzini
Predsednik Hrvatske Zoran Milanović

Posle izjave predsednika Hrvatske Zorana Milanovića da odbijanjem razgovora premijer Andrej Plenković krši Ustav, poslanik HDZ Damir Habijan pita “kako razgovarati s osobom koja očito ima neki bipolarni poremećaj”, vređa, a onda zove na saradnju.

– Kako razgovarati sa osobom koja očito ima neki bipolarni poremećaj, ne znam šta je drugo u pitanju. Jedan dan vas izvređa a drugi pozove na razgovor. Ili to zavisi od vremenskih prilika, nisam stručnjak po tom pitanju – rekao je Habijan u Hrvatskom saboru komentarišući izjavu Milanovića.

Habijan tvrdi da je Plenković u više navrata pozivao predsednika Republike da razgovaraju, ali da u tome ima nekih granica.

Navodeći da je ponašanje Milanovića neobično, Habijan je kazao i da je Milanović svojim izjavama u vezi kosovske nezavisnosti i ruske agresije na Ukrajinu, ostao “jedan od retkih državnih zvaničnika koji ima proruske stavove”.

– S jedna strane imate osobu koja interno, kao predsednik države, u sopstvenoj zemlji ruši stubove vlasti. S druge strane imate predsednika države koji u spoljnopolitičkim poslovima ruši međunarodni ugled i reputaciju Hrvatske – kazao je, između ostalog, Habijan.

Kao problematično navodi i to što Milanović određene osobe ne vređa samo politički, nego i na ličnoj osnovi.

3 COMMENTS

  1. HRVATI, POKLONITI SE PREDSEDNIKU
    Zar ne vidite g.Habijane da vaš Predsednik, čak i u mržnji Srba,
    ne beži od istine. A istina je da je mir u Svetu na provaliji, te su
    Zoranove izjave jedini GLAS RAZUMA u celom vašem Zapadu, a da je
    istina da ste nam vi, sa tzv. Zapada oteli Kosmet.
    Pozdrav od jednog Srbina sa Juga.

  2. Nisu ni Hrvati bolji od Srba i kod njih je borba za vlast bez ikakvog obzira na na druge tradicija.Nemci im mlate slamu po Trgu u Zagrebu ps se ponekad zapali.Naravno i Austrijanci su uvek prisutni

  3. Mrze coveka zato sto govori istinu. Ocigledno ima vise Srpske krvi nego vecina Hrvata posto je jedina sramota u Hrvatskoj govoriti istinu. Inace sram u toj neo-fasistickoj tvorevini nepostoji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here