EPA/Antonio Bat
Predsednik Hrvatske Zoran Milanović

Hrvatski predsednik Zoran Milanović izjavio je da Hrvatska ima obavezu samo prema NATO i ni prema kome drugom i da odluka o obuci ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj nikoga ne obavezuje.

U slučaju da, kaže, neko napadne Poljsku ili Litvaniju, to je druga stvar.

– Šta da Hrvatska napadne Srbiju i zarati, je l’ nama NATO treba da pruži pomoć i zaštitu? Možda da, možda ne. I od članica NATO se očekuje da budu racionalne i vode računa o drugima, ima nas puno – istakao je Milanović.

– I ta obaveza priskakanja u pomoć drugoj članici NATO je obveza iz 1949. Prošlo je 73 godine, svako pravilo živi svoj životni vek i ja to pravilo doživljavam ozbiljno, ali potrebno je i naše razumno ponašanje da se ne uvalimo u veće probleme od onih koji nam trebaju – rekao je Milanović i istakao:

– Hrvatska neće napasti Srbiju ni Srbija Hrvatsku, jasno, ali ovo govorim da doskočim prevarantima koji govore o nekim hrvatskim obavezama. Gde su bili dok sam godinu dana trubio o bosanskim Hrvatima? Država je kao koncept sebična tvorevina, okružio si se granicama da bi brinuo o sebi.

O odluci o obuci ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj, koja je, kako je rekao premijer Andrej Plenković, već doneta, Milanović poručuje da svi koji imalo razumeju pravo, znaju da to znači učešće Hrvatske u ratu.

7 COMMENTS

  1. Hrvati na času matematike: ako ja imam dve Srbije i Zoran ima tri Srbije, koliko Srbija imamo Zajedno?

  2. Па НАТО је помогао Хрватима да направе нову НДХ и да протерају Србе у Олуји !!! Не разумем шта је Милановић умислио ??? Да може да се супротстави НАТО-пакту??? хахахаха О томе сте требали да размишљате пре него што сте дозволили да вас окупирају… Ако је правде, сада би НАТО , због непослушности Хрвата, требало да укине НДХ и да врати Србе у Крајну и Славонију…Далмацију и Истру да да Италијанима…део Мађарима…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here