EPA/Salvatore di Nolfi
Predsednik Hrvatske Zoran Milanović

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je danas u Tirani, gde se sastao sa albanskim predsednikom Bajramom Begajem, da su države članice EU nepravedne prema Kosovu jer, kako ističe, ne pominju više priznanje.

Milanović je rekao da je on jedini koji nije Albanac a koji i dalje podržava to pitanje.

– Činjenica je da sam ja jedini koji nisam Albanac i da sam pozvao u Njujorku da prihvatimo Kosovo. Cela Evropa zna ovu činjenicu, ali neće da je pominje. Ovo nije baš dobro i pošteno. Ovo je beskorisno, pa čak i štetno za nas. Već 12 godina slušamo iste argumente, a kako vreme prolazi, prepreke postaju sve teže. Vrlo malo stvari se radi –  rekao je Milanović na zajedničkoj konferenciji sa Begajem.

Hrvatski predsednik ponovio je poziv da se izvršiti pritisak na predsednika Srbije Aleksandra Vučića da odgovori na pitanja u vezi sa sukobima u Banjskoj.

Prema rečima Milanovića, sankcije Srbiji neće imati efekta, jer “bi samo pomogle Vučiću da mobiliše glasove”.

– Pre dve nedelje sam rekao da nam Srbija i Vučić duguju odgovor. To sam rekao i u Zagrebu – naveo je Milanović.

Uputio je kritiku EU zbog toga što nije pravilno pratila napredak Albanije “u svim aspektima”.

6 COMMENTS

  1. Ne razumem zasto VESTI ne objavljuju moj komentar o vom bivsem Srbinu koji meja svoje izjave prema KiM onako kako mu kazu njegovi zapadni kolizatori i okupatori srpske zemlje KiM

    • Mile iz Cikaga.Ti si izdajnik pobjegao u Cikago pa iz Cikaga Srbujes.A dali si napisao ikada u svom komentaru da je Milanovic bivsi Srbin i da mu je prijatelj Dodik lazni Srbin.Eto vjerovatno nece ni ovaj moj komentar da objave.

  2. Nije cudno da ti to pominjes i na tome insistiras. Samo gledas da sve sto radis bude protiv Srbije. To tije izgleda u krvi. Ako se toliko brines za Albance na delu Srbije daj im deo Hrvstske da se nasele. Na primer Zagorje. Kako ih podrzavas to ce onda Srbija da tamo prizna pravo Albancima da imaju svoju nezavisnu drzavu i nece im niko praviti problema da budu primljeni u UN.

  3. ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here