Tanjug
Jakov Milatović

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović je govorio o političkoj stabilnosti u Crnoj Gori i istakao da je zemlja na raskrsnici – hoće li postati u potpunosti pravna država.

– Nisam siguran da oni koji su od Crne Gore napravili bespravnu državu mogu pomoći da se vrati na put pravne države i u tom smislu se zalažem za široku vladu – rekao je Milatović na zajedničkoj konferenciji za novinare sa hrvatskim kolegom Zoranom Milanovićem.

Istakao je da je njegova politika vrlo jasna.

– Snažno se zalažem za ubrzanje našeg evropskog puta. Zalažem se za Crnu Goru kao dobrog suseda i to je jasna politika koju ja provodim – dodao je crnogorski predsednik.

Znate li u čemu je razlika danas između Crne Gore i Hrvatske, upitao je Milatović.

– U Hrvatskoj je pre desetak ubijen jedan novinar, u Crnoj Gori drugi jer su nezavisno istraživali krake duvanske mafije na Blakanu. Hrvatska je razrešila taj slučaj ubistva (Iva) Pukanića i imamo pravomoćnu presudu, a Crna Gora nikad do kraja nije rasvetlila taj slučaj. Ja želim Crnu Goru u kojoj moja deca mogu živeti u zemlji u kojoj je zakon isti za sve. Nisu idealne stvari ni u Hrvatskoj, ali znate li gde je Crna Gora u poređenju s Hrvatskom u kontekstu pravosuđa – poručio je Milatović, preneli su hrvatski mediji.

3 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here