Ministar bez portfelja zadužen sa koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa sa dijasporom Đorđe Milićević danas se u Vrnjačkoj Banji sastao sa Anđelom Lazarević koja je u Francuskoj proglašena za studenta decenije.

– Srbija Anđelu čeka raširenih ruku i uvek je dobrodošla u svoju zemlju, čim završi obaveze koje u svetu ima zbog stipendija koje je dobila. Mladi poput Anđele su najvažniji resurs koji Srbija ima, i najbolji ambasadori naše zemlje na univerzitetima širom sveta na kojima studiraju – rekao je Milićević, navodi se u saopštenju Kabineta ministra.

On je preneo strateško opredeljenje predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Vlade da država učini sve kako bi se što više naših sunarodnika koji žive u rasejanju vratilo u maticu, gde će moći da ostvare siguran i stabilan život za sebe i svoje porodice.

Kako se navodi u saopštenju, Anđela Lazarević je poreklom sa Kosova i Metohije, a rođena je 2003. godine u Kraljevu gde su joj roditelji izbegli iz Peći.

Sa šest godina odselila se u Francusku, gde je završila osnovnu i srednju školu i za samo dve kalendarske godine uspela je da položi ispite sa šest godina Medicinskog fakulteta u Nansiju gde trenutno obavlja praksu na klinici za kardiovaskularne bolesti.

Uz asistenciju profesora već je obavila tri operacije na srcu i najmlađi je lekar u Francuskoj koji je radio operacije ovog tipa.

Pored medicine, ona paralelno studira i hemiju i fiziku, gde je na drugoj godini studija, a zbog svojih neverovatnih uspeha dobila je ponude za stipendije iz brojnih svetskih klinika i prihvatila je ponudu iz Švajcarske da od sledeće godine specijalizira kardiovaskularnu hirurgiju u Lozani, navodi se u saopštenju.

Ipak, dodaje se, želja joj je da se jednog dana vrati u Srbiju i znanjem stečenim u svetu pomogne svojoj zemlji.

Ona se posebno zahvalila ministru Milićeviću koji je prvi zvaničnik iz naše zemlje koji je razgovarao s njom i ponudio joj pomoć matične države.

2 COMMENTS

  1. Zato je i uspela tamo negde jer ovde bi je pojeli ovakvi megatrend konobari ministri.
    Bravo devojko..i nastavi sa uspesima ali tamo negde gde će to da ti se prizna.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here