Tanjug/AP
Milo Đukanović

“Demokratska Crna Gora spremna je da pregovara o koaliciji na Cetinju i da se tamo formira vlast bez Demokratske partije socijalista (DPS)”, kazao je lider Demokrata i predsednik crnogorskog parlamenta Aleksa Bečić.

– Nije DPS vladao četiri godine, nego decenijama i sad je dobio odgovor građana i treba da se to ispoštuje – rekao je Bečić.

On veruje da neće biti problema u konstituisanju vlasti u Mojkovcu, bez obzira na nesuglasice na državnom nivou.

Predsednik Demokrata kazao je da je “prezadovoljan” rezultatima lokalnih izbora koji su, kako je rekao, potvrdili rast Demokrata i pobednički niz koalicije na vlasti.

– S druge strane nastavlja se pad naših konkurenata. Tvrdili su da će nas ubedljivo pobediti, međutim, građani su očito drugačije odgovorili. Demokrate su ostvarile rast 30 odsto u Mojkovcu, rast je ostvaren i na Cetinju posle svih dešavanja – kazao je Bečić.

Bečić je kazao da će ta partija podržati budžet za narednu godinu, kao što su i najavili, ali očekuju da i Vlada podrži njihove predloge u vezi sa naknadama majkama, dečjim dodacima…

– Siguran sam da nakon sinoćnjih rezultata nikome neće pasti na pamet da prekraja izbornu volju građana – dodao je lider Demokrata.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here