EPA-EFE/Igor Kupljenik
Milo Đukanović

Predsednik Milo Đukanović izjavio da kada bi ta zemlja odgovarala na “velikosrpski nacionalizam crnogorskim ili bilo kojim drugim, to bi bio kraj Crne Gore”.

Đukanović je na stranačkoj izbornoj konferenciji u Rožajama rekao da nikada nije bilo u ovih trideset godina žešće ofanzive na nezavisnu Crnu Goru, njen građanski karakter, na njenu multietničku demokratiju i na njen evropski put, nego što je to bilo prošle godine.

– Rožaje je davalo ogromnu podršku ne nacionalnoj, nego građanskoj politici DPS-a. Ne zanemarujem ono što je nacionalni sastav Rožaja, ali to samo potvrđuje da ne razmišljamo nacionalno, ne daj bože nacionalistički, nego znamo da ovde žive ljudi koji su duboko svesni da Crnoj Gori nema opstanka, pa time ni svima nama u njoj, ako je ne izgrađujemo kao građansku državu – rekao je Đukanović.

– Onog trenutka kada bismo napravili fatalnu grešku, da krenemo da se nacionalno sukobljavamo po Crnoj Gori, kada bismo krenuli da na velikosrpski nacionalizam odgovaramo crnogorskim ili bilo kojim drugim nacionalizmom to bi bio kraj Crne Gore – dodao je on.

DPS je, poručio je Đukanović, vrlo ubeđen da je Crna Gora svojom strukturom, i svojom istorijom, predodređena da bude građanska država. Konstatovano je i da je za svega jednu godinu neodgovorne vladavine, aktuelna vlast uspela Crnu Goru da uvede u neizvesnost i vrati na početak devedesetih godina prošlog veka, kao i da se DPS tome odlučno suprotstavila.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here