Crvena zvezda u subotu od 16 časova gostuje novosadskom Proleteru, u meču koji može da donese 100. pobedu Vladanu Milojeviću na klupi najtrofejnijeg srpskog kluba, ali i da posluži kao generalna proba zaduel pritiv Totenhema u sredu, u četvrtom kolu Lige šampiona.

– Drago mi je da je 100. pobeda blizu, ali svaka pobeda mi je podjednako draga. Neka bude prolazno vreme, o statistici možemo na kraju. Prija, ali ništa više od toga.

-Velike su utakmice u Ligi šampiona, ali ne može naredna da bude veća od one sa Proleterom. Ako si profesionalac i sportista moraš da znaš obaveze. Prioritet je titula i ne vidim zašto bi meč u Ligi šampiona bio prioritetniji od Proletera. Jeste najlepše kada igrate Ligu šampiona sa tako atraktivnim ekipama. Srećan sam što nam dolazi veliki tim, ali u ovom trenutku me samo interesuje duel sa Proleterom. Ima vremena do srede.

Milojević se osvrnuo i na veliki broj igrača koje rotira iz utakmice u utakmicu.

– Pokušavam da uspostavim sistem u kom će svaki igrač znati šta treba da radi. Imamo veliki fond igrača i mogu da kombinujem tako da se to ne oseti na rezultat. Igračima treba kontinuitet da bi ušli u takmičarsku formu i to je ono čemu svaki trener teži. Vodim se filozofijom da je najbolji igrač onaj koji je zdrav. Imamo i problem sa strancima, ali oni to razumeju. Kad neko bude van protokola ne znači da je nešto loše uradio, jednostavno postoji to ograničenje i moramo da uspostavimo balans.

O narednom rivalu samo reči hvale…

-Naš rival je veoma disciplinovana i čvrsta ekipa koja ima zanimljiv spoj mladosti i iskustva. Vidi se po rezultatima da su ušli u dobru formu i da nam neće biti lako u Novom Sadu. Umorni smo, ali to je sport, videću danas na treningu na koga mogu da računam, jer i sa zdravstvenim biltenom imamo određenih problema – zaključio je Milojević.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here