Lična arhiva
Gosti uživali u pesmi i muzici Dekija, Jelene i Jare

Višenacionalni kulturni klub Sloga iz Arbona u istočnoj Švajcarskoj je za svoje članove i simpatizere organizovao proteklog vikenda Veče muzike i pečenja. Ovo je jedno od veoma retkih udruženja te vrste u Švajcarskoj, što se tiče strukture članova, jer ih ima iz cele bivše Jugoslavije i niko ne gleda na nacionalnost i veroispovest. Zato se ovo kulturno udruženje i zove Sloga jer u klubu vladaju na prvom mestu sloga, prijateljstvo i lepo druženje. Za ovu priliku goste su razveselili popularni muzičari – Jaro, Deki i Jelena. Prostorije su bile poprilično pune, oko 60 gostiju, a više i ne bi smelo da uđu zbog mera koja vlada Švajcarske nalaže za vreme pandemije. Stigli gosti poreklom iz svih krajeva bivše Jugoslavije koji uživaju u hrani i muzici, Srbi, Hrvati, Bošnjaci i Makedonci.

Naravno, na ulazu je bila kontrola i u klupske prostorije su mogli ući samo oni koji su imali PCR test ili su bili vakcinisani. Druženje uz muziku je trajalo sve do posle ponoći.

Milenko Cvjetković i Dejan Milenković

– Uprkos ovom teškom vremenu i pandemiji, naši ljudi iz cele bivše Juge okupili su se na lepoj zabavi uz poštovanje svih mera koje struka zahteva. Iako su bili potrebni sertifikati da bi gosti ušli u salu, kada je u pitanju dobra muzika, potrudili su se da urade test da bi došli na muzičko druženje i lepo pečenje, a i da se malo odmore od ove psihoze koja vlada širom sveta. Bilo je i dosta članova koji su se već vakcinisali. Mi smo naravno jedini klub u ovom delu Švajcarske koji okuplja ljude različitih nacionalnosti. Uvek se lepo družimo u veselom raspoloženju i ćaskanju uz domaće đakonije. Na zahtev i molbu naših članova i prijatelja ovog kluba, organizovaćemo muziku i sledeće subote sa istim muzičarima i biće opet veselo i lepo raspoloženje kao i večeras – kaže Milenko Cvjetković, predsednik kluba Sloga koji je rodom iz Dvorova.

Svi su bili raspoloženi i razigrani

Doček Nove godine

Klub Sloga iz Arbona organizuje doček Nove 2022. godine u klupskim prostorijama (Grabenstr. 2 – 9320 Arbon). Goste će, kako najavljuju, zabavljati estradni umetnici Nenad Legenović, Rezija Kantarević, Hako Šljivar i harmonikaš Jakica Filipović.

Neizbežna pečenica