EPA
NATO vojnici

Neke zemlje NATO već su poslale svoje vojnike u Ukrajinu, izjavio je poljski ministar spoljnih poslova Radoslav Sikorski tokom diskusije povodom 25. godišnjice pristupanja te zemlje Alijansi.

– Vojnici NATO već su u Ukrajini – istakao je on.

Sikorski je dodao da ne namerava da otkriva koje su države tamo poslale vojnike, „za razliku od nekih političara“.

Poljski ministar ranije je izjavio da se prebacivanje vojnika iz zapadnih zemalja na teritoriju Ukrajine „ne može smatrati nezamislivim“. Takođe je napomenuo da ceni ovu inicijativu francuskog predsednika Emanuela Makrona. Sa svoje strane, poljski predsednik Andžej Duda saopštio je da Varšava treba da izgradi veliki aerodrom za transport trupa NATO.

Podsetimo, predsednik Francuske je krajem februara, na pres konferenciji posle sastanka posvećenog podršci Ukrajine, izjavio da se ne može isključiti mogućnost slanja snaga u Ukrajinu, mada o tome nema konsenzusa među evropskim liderima.

U Kremlja su nakon toga poručili da u slučaju ulaska zapadnih snaga u Ukrajinu neće biti reč o verovatnoći, već o neizbežnosti direktnog sukoba Rusije i NATO.

3 COMMENTS

  1. E sad polako postaje vruče moje skromno mišlenje jeste ako jesu vojnici NATO alianse stigli u Ukrainu onda red i pošteno bi bilo i svi ostali Ukrainci 0d 20 do 55 god dase vrate na front i odbrane svoju, Domovinu časno i pošteno kako zasližuje jednom narodu ma gde god dase nalaze trenutno po EU zemljama ako to neče i odbiju onda sve NATO zemlje neka ih izbace van svojih Država zajedno sa decom i ženama od njihovih Država van po kratkom postupku pa nek vide sami kako i kudače ČASNO i POŠTENO nema šta neče drugi da ginu za Ukrain Normalno.

  2. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here