Tanjug/AP

Ministarstvo odbrane Rusije raspolaže informacijom da je Amerika od 2017. godine razvijala mRNK vakcinu koja je izazivala bolesti i ozbiljne zdravstvene komplikacije, izjavio je načelnik odeljenja za radijacionu, hemijsku i biološku zaštitu pri ruskoj vojsci Igor Kirilov.

Kako je rekao, te vakcine su izazivale bolesti i komplikacije kao što su meningitis, anafilaktički šok, srčani i moždani udar.

Pored toga, kako je objasnio, kompanije Fajzer i Moderna dobile su od američke Vlade višemilionske ugovore za proizvodnju lekova za potrebe saniranja neželjenih efekata i lečenja bolesti izazvanih vakcinacijama.

– To omogućava američkim farmaceutskim kompanijama da u potpunosti iskoriste pojavu novih patogena i da ih pretvore u neograničenu dobit – istakao je on.

Amerika je odgovorna za ponovnu pojavu ebole u Africi

Kirilov je takođe kazao i da Ministarstvo zdravlja jedne centralnoafričke države trenutno sprovodi istragu veštačkog širenja ebole od strane američkih biologa.

– Zabrinutost je izazvana činjenicom da je izolovani soj `sudan` potpuno identičan virusu koji je kružio Afrikom tokom epidemije 2012. godine – rekao je Kirilov.

Objavljen spisak ukrajinskih naučnika u američkim projektima

Takođe, kao jedna od verzija u obzir se uzima i mogućnost nepažljivog rukovanja patogenima od strane američkih biologa koji su bili angažovani na projektima u tom regionu.

Kirilov je na brifingu objavio i imena ukrajinskih naučnika koji su bili angažovani na američkim vojno-biološkim projektima, a među njima su i predstavnici ukrajinskih državnih instituta, ali i privatnih kompanija.

U pitanju su Sergej Morgun (načelnik sanitarno-epidemiološe uprave ukrajinske vojske), koji je bio angažovan na projektu UP-8 i bavio se istraživanjima hantavirusa, koji je smenio Sergeja Litovku – rukovodioca istraživanja i testiranja virusa krimsko-kongoanskr hemoragijske groznice i hantavirusa na ukrajinskim vojnicima.

Na spisku se našao i Vladimir Kurpita, rukovodilac Centra za javno zdravlje koji je sprovodio sveobuhvatnu kontrolu i vodio komunikaciju ukrajinskih specijalista sa Amerikancima, a ujedno se bavio i prikupljanjem bioloških uzoraka od ukrajinskih državljana za potrebe njihovog slanja u inostranstvo.

Takođe, Kirilov je spomenuo i šefa laboratorije pri Centru za javno zdravlje ukrajinskog Ministarstva zdravlja Irine Demčišine koja je imala ulogu posrednika između američkih i ukrajinskih kompanija.

Takođe je upozorio da Kijev, uprkos svim ovim objavljenim informacijama, nastavlja saradnju sa Pentagonom i to na najopasnijim patogenima za ljude, kao što su antraks, male boginje, kuga, ebola – ukupno 50 različitih vrsta bakterija i virusa.

Ukrajinski i američki zvaničnici nisu se oglašavali povodom ovih informacija.

5 COMMENTS

  1. Sto se tice VAKCINE/otrova/i drugi su tu umijesali prste.Nisu ni KINEZI ni Englezi ni Nemci itd bili po strani.
    Unijecemo BLOKADU na RUSKU vakcinu pa makar pola pomrlo ,samo da oni neprodaju svoje lekove.U zatvor sa onima koji se ne vakcinisu itd.Ko je bio dosledan sebi i ko je imao zdrav razum naravno nije se vakcinisao

  2. Замислите какве имју друге планове.Само да други умиру…Они су зло зла.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here