Mirni smo u narednih nekoliko meseci

0

ŽIVE OD SOCIJALNE POMOĆI: Aleksandar Colić sa majkom Ljiljanom

Saznavši posredstvom "Vesti" da 40-godišnji Aleksandar Čolić iz Ljubesela kod Topole, oboleo od ubrzanog starenja mozga, ne može lako da dođe do neophodnog leka "Ldžrica"
od 75 mg, anonimna dobrotvorka iz Minhena, ponudila se da ovaj problem reši. Tako je nedavno ova žena dobrog srca, poreklom iz Vojvodine, koja već pune četiri decenije živi u Nemačkoj, posredstvom naše Redakcije uputila bolesnom i nesrećnom mladiću dve kutije ovog medikamenta. Samim tim, Aleksandar će imati dovoljno tableta za narednih tri do četiri meseca, što mu donosi veliko olakšanje.
– Pored lekova, ta divna žena je Aci spakovala vitamine i čokolade, kao i toplo pismo, koje je posebno obradovalo mog sina. Za nas ova pomoć, zaista mnogo znači. Iako znam da se za lekove ne treba zahvaljivati, mi to moramo da učinimo i zato hvala toj divnoj dami do neba. Sami ne možemo finansijski da ispratimo tok lečenja kada je u pitanju Acina dugogodišnja bolest, za koju pravi lek i ne postoji. Samo zahvaljujući ovako dobrim ljudima, bolest mog sina je usporena, a tragičan i brz kraj života izbegnut, a to nema nikakvu cenu. Odkako je ovo teško vreme došlo, nisam sigurna kako bismo preživeli do sada, da nije bilo njihovog razumevanja. Neka svima Bog dobro, još boljim vrati! – rekla je samohrana i nezaposlena majka Ljiljana po prijemu paketa iz Minhena i dodala:
– Ovom prilikom želim i da se zahvalim gospodinu Bratimiru Bašoviću, penzioneru iz Ciriha, ujedno i ocu Acinog prijatelja, koji nas je nedavno posetio i uručio dar od 2.000 dinara. To je jedan divan i pozitivan čovek, koji uvek, kada dođe u otadžbinu, pronađe vremena da poseti mog sina, oraspoloži ga i ohrabri. Posebno sada kad je Aca u specifičnom raspoloženju, zbog čestih i naglih promena vremena, zbog kojih ima bolove u mišićima i ne može često da boravi napolju, čak ni u kolicima.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here