Youtube/TVKopernikus
Miroslav Bjegović

Razlog zbog kojeg su Sjedinjene Američke Države pomerile za četiri dana sednicu Saveta bezbednosti Ujedinjenih Nacija o krizi između Palestine i Izraela koja je na predlog Kine kao predsedavajuće u SB UN trebalo da se održi danas, je kupovina vremena za Izrael, ocenio je u izjavi za “Vesti”  Miroslav Bjegović, specijalista za terorizam iorganizovani kriminal.

-Zašto Savet bezbednosti UN ne zauzima pravu ulogu i aktivan stav u rešavanju izraelsko-palestinskog sukoba, već dozvoljavaju da im Izrael sugeriše da niko ne treba da se meša u ovaj gorući problem dok na drugoj strani Palestina traži odlučnu reakciju SB. Cilj je jasan. Izrael će u narednim danima kopnenim pešadijskim snagama zauzeti pojas Gaze i tada će SAD kao njihov mentor dati predlog o upućivanju mirovnih snaga u navedeni prostor- smatra Bjegović.

Očito je, kaže, da nisu svesni kako će reagovati arapski svet i Turska na takvo novo, za njih neprihvatljivo stanje koje ugrožava regionalnu bezbednost i može prerasti u krvavi rat Bliskog istoka.

1 COMMENT

  1. Само у Србији!!!
    specijalista za terorizam i organizovani kriminal, коментарише потезе Израела.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here