Misteriozna smrt nuklearnog eksperta

0

 

Timoti H. je pao sa 17. srata zgrade Ujedinjenih nacija

Prva obdukcija je tvrdila da je reč o samoubistvu, ali porodica nije verovala u to, pa je naložila dalje istraživanje slučaja.

 

Niko u sedištu UN u Beču, gde je radio Timoti H., pri Organizaciji za primenu Sporazuma o zabrani nuklearnih testova (CTBTO), ne može da razume zašto bi se otac trogodišnjeg deteta ubio. U to ne veruje ni udovica Olena G., koja radi kao inspektor za nuklearno naoružanje u Međunarodnoj agenciji za atomsku energiju (IAEA).

 

Ona je posumljala u izveštaj prvog veštaka, koji, navodno, nije pronašao nikakve sumnjive okolnosti smrti, pa je na osnovu toga utvrdio da se radilo o samoubistvu, pošto je Britanac pao sa 40 metara visine, i to sa zgrade u kojoj se ne mogu tako lako otvoriti prozori.

 

Olena G. je dala nalog "Ludvig-Bolcman" institutu za forenzičko istraživanje u Gracu za dalju autopsiju. Prema prvim rezultatima te analize, koju sprovodi poznati patolog Katrin Jen, ne postoje jasni znaci o samoubistvu.

 

"Prema mom mišljenju ovo ne liči baš na samoubistvo. Međutim, ja o tome još nisam informisala policiju, pošto izostaju dalja istraživanja, i mi ćemo morati još tri nedelje da čekamo na rezultate krvi", navela je ona.

 

Britanski nuklearni ekspert (47) je poginuo pošto je pao sa 17. sprata zgrade UN-a u Beču 20. oktobra. Veruje se da je kao član CTBTO trebalo da učestvuje u pregovorima sa Iranom o nuklearnom naoružanju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here