Mladi i sa 40 godina

0

 

Koncert je održan u SPORTskoj hali u Pinebergu, koja može da primi oko 400 stotine gostiju, a bilo ih je i više.

Pozdravnu reč je imao predsednik SKUD-a Milan Adamović, a pre početka programa minutom ćutanja je odata pošta žrtvama velikih poplava koje su u maju zahvatile Srbiju, BiH i Hrvatsku.

Program je vodila Katarina Adamović, članica društva.

 

Dragi gosti

Posebno dragi gosti bili su: Momirka Marinković, generalni konzul i Milorad Avramović, konzul iz Generalnog konzulata RS iz Hamburga, Borisav Simić i Dragan Jovanović, hamburški protojereji, Tatjana Stefanović, profesorka Srpske dopunske škole, Zoran Borenović, predsednik Srpskog kulturnog centra Bremen i Zoran Mitrović, slikar iz Kila.

Mlađa grupa Mladosti se predstavila igrama iz Šumadije, a prvi i drugi ansambl je na repertoaru imao niz solo pesama i igara, zatim grupnih devojačkih i momačkih, do laganih igara iz Glamoča, preko igara iz Leskovca, Pčinje i Šopskih igara do temperamentnih Vlaških, da bi na samom kraju uz igru "Vrtlog" potpuno osvojili publiku i izazvali ovacije.

Sva priznanja zaslužuje svaki član društva, ali su specijalne pohvale primili umetnički rukovodioci Dragana Krnjaić i Bojan Glogovac.

Tokom večeri, program su svojim nastupima obogatili gosti KUD Srbija iz Hanofera i dva folklorna društva iz Berlina, KUD Zlatni opanak i Srpsko-nemačka zajednica.

Svečanost je svojim prisustvom uveličao bračni par Rašević, Sekula i Radmila, koji su najstariji članovi društva i njegovi osnivači, a Sekula i dugogodišnji predsednik. Bila je to prilika da im se uruče nagrade i iskaže zahvalnost.

SKUD Mladost je ime koje društvo nosi od 2001. godine, a svoje početke vezuje za 1973. kad je nastalo kao Jugo klub koji je 1992. preimenovan u KUD DžU
Mladost.

Svi članovi društva pripremili su prigodan poklon i za aktuelnog predsednika Milana Adamovića, koji je svojim angažovanjem opravdao ukazano poverenje i zajedno sa porodicom učestvuje redovno u svim aktivnostima društva, iako dolazi iz stotinak kilometara udaljenog Kila.

Slavlje je nastavljeno igrankom uz bogatu trpezu i u odličnom raspoloženju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here