Mladost ispunila crkveno imanje

0

Na ovogodišnjem, 18 po redu, sretenjskom vašaru, posetioci su mogli da se podsete na lepe običaje iz otadžbine, koji se vezuju za vašare. Na prvom mestu bila je dobra zabava za decu i omladinu, dok su stariji uživali uz narodnu muziku, specijalitete sa roštilja i u velikom broju štandova sa suvenirima.

Prohladno vreme i tamni oblaci koji su pretili novim pljuskom sigurno su obeshrabrili pojedine potencijane goste. Najrevnosniji posetioci u Kizborou bili su roditelji sa svojom mališanina, koji su bezbrižni mogli da se provozaju u prigodnim "igračkama", a tate su mogli da nauče svoje mališane prvim "lekcijama" vožnje u električnim automobilima.
 

Dok su mališani uživali na ringišpilu i vrteškama, stariji i malo hrabriji isprobali su nešto opasnije vožnje na vrteškama iz luna parka.
 

Kao i u otadžbini, ispod vašarskih šatora čula se živa svirka lokalnih orkestara, gde su stariji mogli da se opuste i zaigraju u kolu. Kao i ranijih godina, crkveno imanje bilo je ispunjeno raznim štandovima sa kućnim posuđem, prehrambenim artiklima iz otadžbine, ali i voćem i povrćem lokalnim poljoprivrednika, koji su svoje proizvode nudili po nižim cenama.

 

Tako su mnogi, pošto su se dobro zabavili, kući krenuli sa paprikama za ajvar, krompirom, voćem… Najtraženiji artikli na štandovima bili su diskovi sa najnovijim muzičkim hitovima, ali i omiljenin TV serijama i filmovima.
 

Vašarska atmosfera potrajala je do duboko u noć u subotu, a nastavljena je i u nedelju posle jutarnje službe u hramu Sveti arhiđakon Stefan.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here