EPA/Neill Hall
Novak Đoković

Žan-Rene Linar, nekadašnji 84. teniser sveta i bivši trener Danila Medvedeva, kaže da se divi iskrenosti Novaka Đokovića.

– Đoković je Đoković, i ostaće to nezavisno od toga da li će igrati na Australijan openu ili neće. On je Superović! Ako ne igra na ovom ili onom turniru, šta će mu se desiti? Samo će turnir patiti. On se bori za svoja prava i mislim da je u pravu – rekao je Linar i dodao:

– Pre mi se nije dopadao, ali što se više ova situacija razvijala, više saosećam s njime. On je jedini u svetu tenisa koji može da nazove stvari pravim imenom i da radi šta želi, a to izaziva poštovanje.

Linar je rekao da je Novaku doduše sada lakše da to radi jer je već osvojio sve što se može osvojiti.

– Da je dvadesetogodišnjak na početku karijere, bilo bi drugačije, ali sada sebi može to da priušti. Zašto Novak Đoković pati? Jer političari ne vole kada je osoba slavna i radi nešto protiv njih.

Takođe, Linar kaže da je sve u vezi sa viruskom korona licemerje.

– Đoković nije mogao da uđe na US open, iako u SAD odavno više nema mera protiv korone. Ali, eto, za strance je vakcina obavezna. Mnogi igrači su saglasni s Novakom oko njegovog stava o vakcini, ali niko ne sme to da kaže glasno. Takav je svet sada. Kovid je isti kao i događaji u Ukrajini – možeš samo da kažeš ono što se očekuje od tebe. U suprotnom, imaš problem – zaključuje bivši francuski teniser, koji se u drugoj polovini karijere takmičio pod zastavom Monaka.

1 COMMENT

  1. I sada mozes da kazes samo sto se ocekuje od tebe i to se sada zove zapadna mafijodemokratija

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here