Modna revija uz etno zvuke

0

Naime, modna kreatorka Snežana Šćekić iz Beograda organizovala je modnu reviju a u goste je pozvala vokalnu solistkinju vlaških pesama Božicu Bobu Nedeljković iz Gosaua, pesnika Savu Ilića iz St. Galena, plesni par Kristijana Rajića sa devojkom Jasminom iz Ciriha i violinistu Zorana Pavlovića, takođe iz Gosaua.

Program je vodila Violeta Aleksić a na početku je Božica Boba Nedeljković otpevala jednu srpsku, a malo kasnije i dve vlaške pesme, ali u nešto modernijoj obradi. Nastupali su potom plesači modernog plesa "Kristijan", a podijum su nakon njih zauzeli manekeni.
 

Spajanje čipke sa krznom

– Bavim se dizajnom, unikatnom izradom ženskih čarapa i vlasnik sam modnog brenda Baronesa.
Dolazim iz Beograda, inače sam rodom iz Crne Gore. Ovde u Švajcarskoj sam došla na ideju da preko kolega, ljudi sa kojima se družim, ono što radim izađe na videlo. Konkretno bavim se oslikanim platnom i od tih platna izrađujem ženske čarape – priča kreatorka Snežana Šćekić.
– Prepoznatljiva sam po tome što spajam čipku sa krznom, mrežice sa nekim nerastegljivim materijalom i ja to sve spojim uz pomoć svoje majke koja je tekstilac po struci – kaže Snežana.

Virtuoz na violini Zoran Pavlović odsvirao je nekoliko vlaških melodija, a pesnik Sava Ilić je odrecitovao par pesama iz jedne od svojih zbirki.
Posle drugog dela modne revije Božica Boba Nedeljković je ponovo nastupala, a posle svake izvođene tačke mnogobrojna publika je izvođače nagradila aplauzom.

-Vrlo lepo i na profesionalan način je odrađena jedna kulturna manifestacija, gde se pokazalo koliko smo složni mi u dijaspori i koliko udruženi i organizovani možemo da napravimo – izjavio je za "Vesti" poznati pesnik iz St. Galena Savo Ilić.

– Ovo je bio izuzetno lep kulturni događaj. Bila mi je čast da učestvujem i pevam na ovoj večeri , gde se spojilo i naizgled nespojivo – manekenke, zvuk vlaškog melosa iz podnožja Homolja, moderni ples i poezija – istakla je nakon priredbe interpretatorka novokomponovane vlaške muzike Božica Boba Nedeljković iz Gosaua.

– Jako mi je lepo večeras i ponosna što sam bila deo ove lepe multimedijalne večeri – dodala je ona. Rođena sam u Levču čime se jako ponosim, a u Švajcarskoj živim 22 godine – kaže za "Vesti" voditeljka Violeta Aleksić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here