J. Gajeskov
Molitva za kišu u liverpulskoj crkvi

Kako je prošle nedelje posle svete liturgije na praznik Odanije Vavedenja i Svetog sveštenomučenika Klimenta najavio starešina liverpulske crkve Svetog apostola i jevanđeliste Luke, otac Aleksandar Milutinović, srpska zajednica Sidneja i okoline organizuje dobrotvornu večeru za vatrogasce koji trenutno svakodnevno rizikuju svoje živote da ugase mnogobrojne požare oko najvećeg australijskog grada, kao i širom Novog Južnog Velsa.

Pomenuta humanitarna večera se održava u petak 13. decembra sa početkom u 19.00 sati. Ulaznica je 60 dolara, a novac ide u korist vatrogasaca da nabave potrepštine u njihovoj borbi protiv ovakvih katastrofa. Pomenutoj večeri prisustvovaće i predstavnici vatrogasaca koji se bore protiv požara.

Vredno je napomenuti da iako parohijani iz Liverpula i okoline grade novi velelepni hram u koji se ulaže ogromna količina novca, rešeni su da pomognu vatrogascima koji se već više od mesec dana bore sa vatrenom stihijom i to je za javnu pohvalu.

Sveštenici Branko i Aleksandar i đakon Miloš za vreme liturgije

Takođe, dužni smo da napomenemo da je posle prošlonedeljne liturgije koju su služili sveštenici Aleksandar Milutinović, starešina liverpulskog hrama i Branko Vasilić, kao i đakon Miloš Raketić, a odgovarali pojci u pevnici, održana zajednička molitva za kišu koja je preko potrebna u borbi protiv stotina požara koji besne u ovoj državi, ali i za vodosnabdevanje sidnejske metropole.

Pričešće najmlađih

Liturgiji u Liverpulu prisustvovalo je više od stotinu vernika, među kojima bio je i veliki broj mladih i dece. Priložene fotografije će donekle dočarati prošlonedeljni događaj u našoj liverpulskoj svetinji, gde ste uvek dobrodošli nedeljom na bogosluženju i o praznicima.

Vredne sestre

Posle bogosluženja vredne članice ovdašnjeg Kola srpskih sestara su po ustanovljenoj tradiciji u crkvenoj porti pripremile posluženje za sve prisutne. Bilo je tu posnih kolača i drugih posnih kulinarskih specijaliteta, zatim lubenica, raznog voća, kafe, mineralne vode i „domaće kapljice“.

Posluženje posle liturgije

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime