pixabay.com
Rusija

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov izjavio je danas da je postavljanje nuklearnog oružja u svemiru tehnički neisplativo i da su postojeći sistemi koji uključuju trijadu kopnenih, vazdušnih i pomorskih komponenti sasvim dovoljni.

Rjabkov je rekao da su, kako je naveo, “razumni predstavnici međunarodne zajednice” svesni neosnovanih tvrdnji SAD da Rusija navodno namerava da rasporedi nuklearno oružje u svemiru.

“Amerikanci eksploatišu to pitanje u propagandne svrhe i iznose neosnovane optužbe za koje nemaju ni najmanji dokaz. To je njihov uobičajeni način. Razumni predstavnici međunarodne zajednice su toga odavno svesni i ne mogu ozbiljno da tretiraju optužbe SAD te vrste”, smatra Rjabkov.

Prema njegovoj oceni, SAD treba da promene svoju politiku da bi nastavile dijalog sa Rusijom o strateškoj stabilnosti.

Pojedini američki mediji ranije su objavili da bi pretnju po nacionalnu bezbednost SAD mogli da predstavljaju navodni planovi Rusije za razmeštanje nuklearnog oružja u svemiru.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je, međutim, novinarima da ti navodi predstavljaju, kako je naveo, još jedan trik Bele kuće.

Ruski predsednik Vladimir Putin istakao je tokom sastanka sa ministrom odbrane Sergejem Šojguom održanog 20. februara da je Rusija uvek bila i oštro je protiv raspoređivanja nuklearnog oružja u svemiru.

1 COMMENT

  1. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here