Moskva pozvala strane izaslanike: Dođite u Rostov

0

Ruski specijalci izvršiće stručnu analizu putanje granata od kojih je poginuo jedan stanovnik Rostova, dok je više objekata oštećeno
 

"Ministarstvo odbrane Ruske Federacije odlučilo je da upozna strane vojne specijaliste sa stvarnom situacijom u Donjecku, u regionu Rostov, koji je u nedelju, 13. jula, pretrpeo uništenje od artiljerijske vatre i granatiranja sa ukrajinske teritorije", rekao je portparol Ministarstva.

 

Rusko Ministrstvo odbrane izvestilo je da se dešava sve više incidenata u kojima su ruska naselja na granici sa Ukrajinom izložena artiljerijskim napadima, ali da ukrajinske vlasti "cinično odbacuju očigledne činjenice".

 

"Ovi provokativni incidenti dešavaju se bez zvaničnog odgovora vlasti u Kijevu", rekao je zamenik ministra odbrane Anatolij Antonov, prenio je Itar-tas.


Ukrajinska granata ubila civila u Rusiji

 

Ruski zvaničnici ranije su najavili da će biti izvršena stručna analiza vrste i putanje granata od kojih je poginuo jedan stanovnik u Rostovu.

 

Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da incident u kome je poginuo jedan ruski državljanin može da ima "nepovratne posledice".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here