pixabay.com
Foto: Ilustracija

Jako nevreme koje je u noći između petka i subote pogodilo oblast između Bandaberga i Sunčane obale na jugoistoku Kvinslenda, izazvalo je velike poplave u kojima je stradao jedan muškarac, a nestala 14-godišnja devojčica.

Službe za hitne intervencije pronašle su telo 22-godišnjeg mladića u automobilu koji je bio potopljen na lokalnom putu u oblasti mesta Kanigan, oko 90 kilometara od letovališta Nuza.
Za nestalom devojčicom se traga u oblasti Buabijana, gde su ova tinejdžerka i jedan 40-godišnji muškarac uspeli da izađu iz automobila pre nego što ga je bujica odnela. Čovek je pronađen kako se drži za granu jednog obližnjeg stabla, dok se devojčici gubi svaki trag.

U pojedinim delovima Kvinslenda za 12 sati je palo i svih 650 milimetara kiše, a nivo pojedinih reka prešao je 16 metara i one su se izlile iz svojih korita. Državni organi upozoravaju da bi zbog nabujale reke Meri, koja preti da dostigne 9 metara, mogao da bude poplavljen grad Meriboro u kojem živi blizu 30.000 stanovnika.

U centru Meriboroa se užurbano postavljaju barijere koje bi trebalo da makar uspore nadolazeću bujicu, a otvoreni su i centri za evakuaciju.
Autoput Brus je u jednom delu potpuno presečen nabujalom vodom, a brana Vapa nedaleko od Sunčane obale počela je da opasno preliva.

Meteorolozi kažu da je nevreme doneo oslabljeni ciklon Set koji se spustio sa severa na obalu Kvinslenda.

1 COMMENT

  1. Sad ce da okrive Novaka covjek se nije vakcinisao pa je zarazio oblake koji su prolili toliku kisu i jos Novak izvrsio malu nuzdu i eto poplave.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here