Mutne radnje” Milice Bisić zainteresovale Srpsku,”
Milica mu bila saradnica: Mladen Ivanić
 

Iako su mnogi u Srpskoj već zaboravili na nju, s obzirom na to da je u centru pažnje ovde bila pre čak 12 godina, informacije o umešanosti u aferu bile su dovoljan razlog za podsećanje na njenu istaknutu ulogu, kako u sređivanju poreskog sistema u Srpskoj, tako i u protivljenju nekim rešenjima koja je nametao OHR.


Mediji, pak, prenose i reči Vladimira – Bebe Popovića, bivšeg bliskog saradnika ubijenog premijera Srbije Zorana Đinđića, koji je 2006. godine za banjalučku štampu govorio u njenoj navodnoj umešanosti u šverc cigareta.

 

– Bisićeva je "slavu" stekla kao šef Poreske uprave Republike Srpske. Postoji dokument DB-a o kriminalnim radnjama Milice Bisić u kojem stoji da je zahvaljujući njoj u prvih pet

Odbacivala optužbe

Odgovarajući na te optužbe, Bisićeva je svojevremeno izjavila da "grupa poreskih dužnika u Srpskoj očigledno smatra da će izbeći prinudnu naplatu tako što će diskreditovati čelne ljude zaslužne za efikasnost poreske naplate u RS".

meseci 2002. godine iz banjalučke Fabrike duvana u Srbiju uvezeno oko 100 šlepera cigareta, a porez na promet plaćen je u iznosu od samo 431.592 KM, što odgovara vrednosti poreza za svega tri kamiona. Pretpostavlja se da se porez izbegavao preko fiktivnih firmi iz RS i uplatama preko poslovnih banaka u RS, a ovim parama se finansirala G17 plus – naveo je Popović.


Ipak, o tome se, u vreme dok je bila u Srpskoj, nije previše govorilo, ali o uvođenju reda u poreski sistem jeste. Bisićeva je, kao osoba sa strane, bez prevelikih ograničenja, dirnula u sistem nenaplativosti poreza koji je cvetao nakon rata, a kada je počela da dira takozvane velike igrače, u medijima su počele da se pojavljuju informacije o navodnim nezakonitostima koje je počinila. Između ostalih, objavljeno je i da je učestvovala u otvaranju posebnog računa u jednoj banci u Banjaluci na koji je odlazila prinudna naplata poreza, ali da taj novac nikad nije usmeren u budžet.

 

Koje podatke su Dinkićeva savetnica i pomagači krali u Poreskoj upravi?

0

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here