Na jednom obroku dnevno

K. Nedeljković - Vesti
Lična arhiva

Kako od protekle donacije iz Australije za bolesnu i usamljenu penzionerku Radu Simić iz Šapca, nažalost, nova pomoć nije stizala, to se ova nesrećna žena našla u goroj situaciji nego kad smo o njenim mukama pisali prvi put.

Zlokoban pad i slomljena noga su uzrok još većih nevolja jer iz postelje ne može već više od tri meseca, a noga nikako da se oporavi. Uzevši u obzir i to da skoro celu penziju daje na dažbine, da više nema ni obrok iz narodne kuhinje, situacija je postala dramatična.

– Već me je napustila svaka nada i sva snaga. Nema dana a da ne pomišljam na najgore, ali znam da je sve božja volja, a protiv nje se ne može. Na mene, osim dobrih ljudi, nema ko da misli, ko da mi pomogne kada mi je najgore. Samoća i bolest najteža su kombinacija. Samo zahvaljujući dobrim ljudima još sam u životu, a sada sam opet u groznoj situaciji i ne znam šta mi je činiti. Ne znam ni sama kako preživljavam na jednom obroku dnevno – rekla je Rada Simić, kojoj naši verni čitaoci pomažu da preživi već više od godinu dana.

Podsećanja radi, obolela je od karcinoma bešike, koji se kasnije proširio na ostale unutrašnje organe, a kad joj je bešika odstranjena, kao i reproduktivni organi, na stomak joj je izvedena stoma.

Pored toga ima brojne zdravstvene probleme s kičmom, vidom, visokim šećerom, a odskora i nogom pa hoda uz pomoć štaka. Situacija je sve teža kako vreme i godine odmiču, a ona sve nemoćnija.

Ko može i želi da pomogne Radi, može izvršiti uplatu na njen žiro račun u Poštanskoj štedionici: 200-37445746-36. Naravno, na usluzi je i Redakcija „Vesti“.

POZIV DONATORIMA:
Ako želite da se uključite u neku od akcija HUMANITARNOG MOSTA, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara HUMANITARNOG MOSTA na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.