EPA/Oleg Petrasyuk

General Mark Mili, načelnik Združenog generalštaba američke vojske, odbacio je mogućnost da bi Ukrajina mogla uskoro da pobedi u ratu, upozoravajući da Rusija i dalje ima značajnu borbenu moć u Ukrajini, uprkos tome što je išla korake unazad tokom napada.

– Verovatnoća da Ukrajina uskoro ostvari vojnu pobedu – a to znači da izbaci Ruse sa cele svoje teritorije, uključujući i Krim – nije velika – rekao je Mili, preneo je Rojters.

On je dodao da politički može doći do rešenja po kojem bi se Rusi povukli.

– To je moguće. Rusija je sada na kolenima – dodao je Mili.

– Ukrajina bi trebalo da razmišlja o razrešenju sadašnje situacije kroz pregovore, jer će biti ekstremno teško da vojska fizički odstrani rusku vojsku iz Ukrajine i to se svakako neće desiti u narednih nekoliko nedelja, osim ako ne usledi potpuni kolaps ruske armije, što nije verovatno – rekao je Mili.

On je istakao da smatra da “pregovori treba da se vode sa pozicije sile”.

– Treba da pregovarate kada ste vi jaki, a vaš protivnik oslabljen, i moguće je da bi se tada došlo do političkog rešenja. Želim samo da kažem da postoji ta mogućnost – kazao je Mili, pojašnjavajući zbog čega je prethodnih dana pozivao Kijev da počne pregovore s Moskvom.

3 COMMENTS

  1. О каквој побједи ти причаш.О побједи Украјине.Ово је пораз НАТО-а и ЕУ
    Ви сте уништили Украјину и јадну стару Европу.Ви сте зло зла.

  2. Pa trebali ste Srbe da pitate – mi smo znali 24. februara da će Rusi vojno pobediti…a sada ćete ih poraziti za pregovaračkim stolom – sporazumima koji se ne poštuju….i napraviti budale od njih, kao što ste uradili sa Srbima na Balkanu…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here