Španac Rafael Nadal napravio je još jedan veliki, istorijski rezultat u bogatoj karijeri: postao je tek 4. igrač sa 1000 pobeda na ATP turu, posle Džimija Konorsa, Rodžera Federera i Ivan Lendla.

Rafa je do “jubilarca” stigao posle pobede nad zemljakom Felisijanom Lopezom u Parizu, bilo je 2:1 nakon preokreta, i tako ušao u “klub 1000” zbog čega je imao pomešana osećanja posle meča.

– Naravno da sam ponosan na ovaj rezultat, ali ima u svemu ovome jedna negativna stvar, a to je da ste mnogo stari ako ste došli do brojke od 1000 pobeda, mnogo ste stari – našalio se Rafa posle meča.

Nadalovi procenti uspešnosti su ono što ga, ipak, izdavaja od ostalih i čini trenutno najboljim u istoriji tenisa ako se gleda odnos odigranih i dobijenih mečeva – bolji je od sve trojice pomenutih tenisera koji su prebacili brojku od 1000 pobeda u karijeri.

Španac je izgubio tek 201 meč, pa je na 83.3 procenta uspešnosti (Federer je na 82.1), i jedini koji ga i u tom segmentu može ugroziti je – Novak Đoković!

Nole trenutno ima 932-190 odnos pobeda i poraza, i ono što je najvažnije u ovom nadmetanju sa najvećim rivalom, procenat uspešnosti mu je tek nešto manji od Rafinog – 83.1.

Dakle “diše za vratom” Nadalu koga bi u najskorijem vremenu mogao i da pretekne i postane igrač sa najboljim odnosom odigranih i dobijenih mečeva.

Pitanje je samo vremena kada će naš as ući u i “klub 1000”, to mu je definitivno još jedan od ciljeva kojim želi da zaokruži svoj karijerni opus, mada čak i ne mora da dođe do te brojke koliko je zapravo važno da pretekne Nadala u procentuuspešnosti dobijenih mečeva.

Ipak, znajući noleta, sasvim smo ubeđeni da će napasti i jedan i drugi cilj.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here