EPA-EFE/Cati Cladera
Rafael Nadal

Rafael Nadal ponovo je počeo da trenira sa reketom, javljaju španski mediji.

Iskusni teniser još nije rekao poslednje zbogom tenisu, pa iako je već mesecima van terena, sprema se za sledeću godinu. Nadal je poslednji meč odigrao još u januaru ove godine na Australijan openu kada je izgubio od Mekenzija Mekdonalda.

Posle toga su usledila odlaganja učešća na turnirima, da bi pre početka Rolan Garosa održao konferenciju za medije na kojoj je saopštio da do kraja godine neće učestvovati ni na jednom turniru već će se fokusirati na pripremu za sledeću sezonu.

Nadal je najavio da će mu 2024. godina biti poslednja u profesionalnoj karijeri.

“Kralj šljake” je nedavno najavio povratak treninzima, a sada je to ozvaničio objavnom na Tviteru. Slikao se kako radi na trenažnom biciklu uz nadzor svog strica i nekadašnjeg trenera Tonija. Naravno, mesto treninga je njegova akademija na Majorci, gde je i rođen i gde živi.

Huan Monako, jedan od najboljih Nadalovih prijatelja, uveren je da postoji realna šansa da se on takmiči na vrhunskom nivou.

– Prvo, siguran sam da, ako se bude pripremao za povratak, to neće uraditi da bi igrao četvrtfinala nego da osvaja titule. Drugo, ako se vrati i počne da pobeđuje, sigurno se neće odmah oprostiti od tenisa – objašnjava bivši argentinski teniser.

Rekorder u broju titula na jednom grend slemu (14 na Rolan Garosu), još nije stao na teren jer prvo želi da vrati fizičku spremnost. Kada bude smatrao da može da izdrži napore rada sa reketom, a pogotovo kada i ako njegovi lekari utvrde da problem sa kukom više ne postoji, tada će pojačati treninge i napraviti plan povratka.

Postoji mogućnost da Nadal igra u Dejvis kupu na završnom turniru u Malagi u novembru, naravno ako se Španija plasira. Armada za dve nedelje učestvuje u grupnoj fazi u Valensiji, gde su joj konkurenti Srbija, Češka i Južna Koreja. Na finalni turnir idu dve najbolje selekcije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here