Tanjug/AP
Rafael Nadal

Kako se bliži Australijan open tako se bliži i povratak Rafaela Nadala koji je bio odsutan godinu dana.„Bik sa Majorke“ oporavio se od povrede kuka, ali Barbara Šet, bivša teniserka sada analitičarka „Eurosporta“ smatra da će se Nadal ipak vratiti „zarđao“.

Kada je Rafael Nadal početkom godine poražen u drugom kolu Australijan opena od Mekenzija Mekdonalda niko nije verovao da će ga povreda odvojiti od terena čak godinu dana.
Tokom oporavka Nadal je morao da se operiše, ali sada je odlučio da se vrati i odigra najverovatnije poslednju sezonu u karijeri. Počeće je u Australiji, a Barbara Šet je srećna zbog njegovog povratka.
– Kada je najavio povratak, osetila sam olakšanje. Bila sam veoma srećna, uzbuđena, jer sam razmišljala: moramo ponovo da vidimo ovog momka pre nego što se penzioniše. Spomenuo je da će mu ovo biti poslednja godina na Turu. Reakcija je bila neverovatna kada je najavio da se vraća, da će igrati u Australiji – rekla je Šet.
Međutim, s obzirom da „kralj šake“ nije davao previše optimistične izjave o svom povratku nisu ni teniski stručnjaci među kojima je bivša teniserka.
– Naravno, biće malo ’zarđao’. Iskreno, neće igrati svoj najbolji tenis. Rafa je neko kome su potrebni mečevi, svi ostali su podigli nivo u poslednjih godinu dana. Tako da će mu biti jako teško. Ali iskreno, baš me briga. Samo želim da ga vidim još jednom. On je legenda. Fokus će biti na šljaci, na turnirima koji prethode Rolan Garosu, a potom i da ga vidimo kod kuće, gde je imao toliko uspeha – istakla je Barbara Šet.
Dok se Nadal trudio da ostavi što manje prostora za velika očekivanja, Rišar Gaske koji mu je bio sparing partner tokom priprema za novu sezonu, otkrio je da će Rafa biti „opasan“. Francuski teniser stekao je tokom treninga da je Španac u odličnoj formi i da se na teren vraća potpuno spreman da pobeđuje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here