Vesti
Svi oni su zvezde: Grupna fotografija košarkaša i trenera Red Starsa

Kako to tradicija nalaže, Košarkaški klub Red Stars iz Sidneja na svečan način je stavio tačku na još jednu uspešnu godinu. Prošlog četvrtka uveče, u velikoj sali Sportskog centra Bonirig održano je trofejsko veče na kojem su uručene specijalne nagrade najboljima i priznanja svima koji su bili deo ove sportske porodice u 2023. godini.

Budućnost kluba: Mini grupa sa Stivenom Markovićem, Aleksom Opačićem (desno), Daliborom Nonkovićem i Miloradom Đinićem (levo)

Prisutne je u ime klub pozdravio trener Milorad Đinić, koji se ovom prilikom srdačno zahvalio svim igračima, ali i njihovim roditeljima, braći, sestrama, bakama i dekama koji su bili neraskidivi deo još jedne takmičarske sezone, kao najveća podrška i najverniji navijači na treninzima i utakmicama.

Momak za ponos: Najbolji igrač Kosta Starčević s roditeljima Jelenom i Slobodanom

– Ispratili smo još jednu uspešnu godinu i svaki naš član, od najmlađeg do najstarijeg, dobio je zasluženo priznanje za trud, želju i neizmernu ljubav koju su pokazali prema košarci i ovom klubu. Najlepše od svega je što su svi dobili nagrade pred onima koji su najviše doprineli njihovoj nezaboravnoj sezoni, roditeljima, članovima familija i prijateljima – kaže za „Vesti“ Milorad Đinić.

Bez premca: Najbolja košarkašica Marta Traživuk i nekadašnji as Stiven Marković

U KK Red Stars se pored sportskog aspekta poklanja velika pažnja formiranju dece i mladih u dobre, poštene i zdrave ličnosti.

Trofeji i priznanja

– Trofejsko veče je bila prilika da se klub i treneri zahvale igračima na marljivom radu i zalaganju tokom cele sezone. To je samo jedna mala stvar da svako od njih shvati koliko treneri i klub poštuju to što oni ulažu sebe na terenu, kako bi napredovali u sportskim dostignućima, ali i da bi sutra izrasli u što bolje ljude. Pored svih tih košarkaških veština koje naši igrači vežbaju na terenu, mnogo vremena i rada se ulaže da deca budu što bolja u svim drugim sferama života i da sutra i na terenu i van njega budu ljudi za primer – dodaje Đinić.

Osmesi: Deo igračica i igrača tokom ceremonije

Priznanja košarkašicama i košarkašima uručivali su veliki asovi ovog sporta, nekadašnji koršarkaš Crvene zvezde i bivši reprezentativac Australije Stiven Marković i Aleks Opačić, koji je igrao profesionalnu košarku u više klubova u Evropi i Australiji, a bio je i član elitne divizije američke koledž NCAA lige.

Najmlađi: Miloš Đinić je dobio nagradu od Aleksa Opačića

U konkurenciji više od stotinu članova svih uzrasnih selekcija, glavno priznanje pripalo je super-talentovanom Kosti Starčeviću, koji je izabran za igrača godine u KK Red Stars. Ovaj momak je i prošle godine poneo jednu od najprestižnijih nagrada, pošto je proglašen za najboljeg u muškim selekcijama u ligama Benkstauna. Ove godine to priznanje je pripalo Strahinji Traživuku, dok je u ženskoj konkurenciji drugu godinu zaredom istu nagradu ponela izvrsna Marta Traživuk.

Sestra i brat: Treneri Maja i Aleksandar Jovanović

Zajedno sa svojim igračima, iz godine u godinu raste i napreduje i Red Stars kao klub. Ugled koji uživaju pre svega na zapadu Sidneja doprineo je i velikom interesovanju među mladima koji žele da im se priključe, pa se u idućoj godini može očekivati da će ovaj ponos srpske zajednice biti još brojniji i – naravno – uspešniji.

Strahinja Traživuk

– Trenutno imamo više od stotinu košarkaša i košarkašica, ali sala nam za sada još nije toliko tesna i otvoreni smo za nove članove. Nadamo se da će u bliskoj budućnosti biti i još više podrške od strane zajednice, jer već neko vreme postoje nagoveštaji da bi mogla da se gradi košarkaška dvorana. To bi nam omogućilo da još više proširimo svoje kapacitete i da nastavimo da rastemo – priželjkuje Milorad Đinić, kao i ostale njegove kolege i uprava kluba, koji već godinama zajednički rade fantastičan posao u promociji košarke i angažovanju mladih generacija da se pravilno razvijaju uz sport i kraljicu igara.

Vlado Vujatović

Dobitnici nagrada

Dušan Šarić

Na trofejskoj večeri dodeljeno je pregršt priznanja, od kojih smo izdvojili neka od najznačajnijih:

Ana Norton

Igrač godine 2023: Kosta Starčević
Igrač koji je najviše napredovao: Dušan Šarić
Najbolji košarkaš u ligama Benkstauna: Strahinja Traživuk
Najbolja košarkašica u ligama Benkstauna: Marta Traživuk
Najbolji strelac u ligama Benkstauna: Kosta Starčević
Najbolji trojkaš među seniorima: Nikolaj Skrobonja
Najbolji trojkaš među juniorima: Miloš Šikman
Najbolji asistent: Mihailo Dopuđ
Najbolji dodavač: Anja Mihaljica
Najbolji skakač: Vlado Vujatović
Najbolji bloker: Sergej Starčević
Najbolji timski igrač: Stefan Tošić
Najmlađi košarkaš kluba: Miloš Đinić
Najviše odrađenih treninga: Danijel Đinić

Danijel Đinić

Tim “broj 1”

Za najbolji tim u KK Red Stars izabrana je muška juniorska selekcija za igrače do 15 godina, koje trenira Milorad Đinić. Ovu ekipu čine: Filip Lazarević, Strahinja Traživuk, Vlado Vujatović, Marko Krstičević, Mihailo Dopuđ, Nemanja Stojisavljevic, Mihajlo Vidić, Andrej Đinić, Luka Subotić i Nikola Veselinović.

Plakete u sećanje na legende, Borislava Devića i Mirka Perića

Omaž legendama kluba

Sin Bore Devića s porodicom

Za KK Red Stars 2023. bila je i veoma bolna, pošto su zauvek ostali bez dvojice velikana kluba – Borislava Bore Devića i Mirka Perića.

Sara Stanić

– Čuveni atletski as, a kasnije naš uspešan kondicioni trener Bora Dević preminuo je u januaru, dok nas je naš prvi predsednik i jedan od osnivača kluba Mirko Perić zauvek napustio u novembru. Njih dvojica su od prvog dana bili nezamenljivi u klubu, kojem su podarili svoje neizmerno iskustvo i požrtvovan rad. Njima u čast, ustanovili smo dve godišnje nagrade, koje će se dodeljivati od 2024. Ime Bore Devića nosiće nagrada za igrača koji pokaže najbolji rad na fitnes treninzima, dok će priznanje za igrača godine biti preimenovano u čast Mirka Perića. To je najmanje što možemo da učinimo za naše legende, čiji će lik i delo zauvek ostati u temelju ovog kluba i srcima svih nas – kaže Milorad Đinić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here