Najbolje seks poze za bolna leđa

0

Ukoliko imate bolna leđa, seks vrlo lako može da preraste u pravo mučenje
 

Studija je pokazala da je za muškarce sa fleksiom (netolerantan bol u leđima) koji osećaju, često i mlađi muškarci, kada se saviju ka napred u struku, najbolja poza "Doggy style" gde je žena svoju težinu oslanja na svoje laktove.

 

Kod te poze se kičma najviše čuva, što znači da omogućava najmanji opseg pokreta. Kad je ona na svojim laktovima, vaša kičma može ostati u neutralnoj poziciji sa malo savijanja u napred, kaže autor studije dr. Stjuart Mekgil i to je važno, jer pokret kičme može izazvati bol .

 

Druga najbolja poza za čuvanje kičme je bila jednostavna misionarska poza, gde muškarac oslonja svoju težinu na svoje ruke. Ako vam je misionarska poza dosadna, studija je utvrdila da varijacija poze "Doggy style" koja podrazumeva da se žene oslone na svoje ruke, a ne na laktove može da se koristi kao rezervna tehnika za čuvanje leđa. Međutim, ta poza ne čuva vaša leđa kao klasična verzija "Doggy style" jer se ugao penetracije blago menja, što zahteva više pokreta kičme.

 

Za razliku prethodno navedenog ortopedskog razmišljanja, kašika poza je zapravo najgora za muškarce koji imaju bol u leđima. To je zato što u velikoj meri opterećuju kičmu, verovatno zato što je teže da pomerate kukove iz tog položaja, tokom penetracije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here