NAJSTRAŠNIJI HOTELI ZA NOĆ VEŠTICA

0

U svetu postoje brojne građevine koje su zastrašujuće savremenom svetu jer kriju poneku tajnu o duhovima i vampirima koji lutaju po hodnicima i sobama. Mnoge horor filmove inspirisala je Noć veštica i dešavanja u ukletim hotelima, za koji su vezane urbane priče i legende. Danas su to luksuzni hoteli koje posećuju uglavnom oni željni avanture. I dok ih neki zaobilaze u širokom luku, s druge strane vlada prava pomama da se u nekom od njih pošto-poto provede odmor, medeni mesec… Neki od hotela poslužili su kao scenografija u brojnim filmovima strave i užasa, među kojima je i čuveni film "Isijavanje". Oni hrabri mogu da plate i da dožive da ih zatvore u kavez, zavežu za stolicu ili poliju krvlju, da se susretnu sa utvarom, demonom…

1. MEK KAMEJ

Noć sa zmijama

Ovaj hotel u San Dijegu u Kaliforniji proglašen je najstrašnijim hotelom na svetu. Naime, u njemu posetioci mogu da dožive neponovljivo iskustvo da ih odjednom neko zatvori u kavez, zaveže za stolicu ili polije krvlju, prekrije zmijama. U dvorcu mogu istovremeno biti samo dva gosta, a kamere snimaju kako pokušavaju da izdrže osam sati u hotelu strave i užasa. Do sada niko nije u tome uspeo. Uprkos tome, hiljade ljudi koji žele takvu avanturu nalazi se na listi čekanja. Na ideju o takvom hotelu došao je Ras Mek Kamej i njegova devojka Karol Šulc. Uslov je da posetilac ne sme da bude mlađi od 21 godine i mora da bude besprekorno zdrav. Sa svakim od njih Mek Kamej provede neko vreme, kako bi ih testirao pre nego što počne njihova najgora noćna mora.

2. VILA SAINT ANTOINE

Demoni plavobradi

Dvorci su oduvek bili predmet mnogih misterija, pa tako ni srednjovekovni zamak Tiffauges nije izuzetak. Upravo ovaj zamak u Klisonu u Francuskoj bio je dom ozloglašenog serijskog ubice, koji je poslužio kao prototip čuvenog lika iz istoimene francuske bajke "Plavobradi". Ovaj čovek ne samo da je zlokobno dozivao demone u zamak, već je i optužen za ubistvo više od stotinu dece, zbog čega je osuđen na smrt 1440. godine. Vila Saint Antoine, koja se nalazi pokraj dvorca, svojim gostima nudi 43 savremeno opremljene sobe, dok se iz nekih pruža pogled na ukleti zamak. Gosti hotela na raspolaganju imaju bazen, restoran i spa centar koji gostima pruža maksimalnu udobnost.
 

3. ETINGTON PARK

Bivši zatvor

Etington park je sagrađen u 12. veku u Engleskoj, a gosti hotela prijavljivali su mnoge neobične pojave koje ukazuju na to da je uklet. Ono što ovaj hotel čini posebnim je činjenica da je jedna od retkih poznatih ukletih građevina koja privlači brojne goste sklone paranormalnom. Hotel je bio porodično imanje sve do 1912. godine, a od tada do 1935. godine je nekoliko puta menjao vlasnike, da bi završio kao dom za penzionere. U Drugom svetskom ratu imanje je postalo zatvor za italijanske ratne zarobljenike, da bi se nakon rata pretvorilo u noćni klub. Samo neke od pritužbi uključuju korake u praznim sobama, lebdeće utvare koje gledaju kroz prozore, zvuk bilijarskih kugli koje se sudaraju u praznoj biblioteci, lebdeće sveće oko kamina, duh sluškinje Meri.

4. DEL KORONADO

Duh samoubice

Del Koronado je grandiozna građevina viktorijanskog stila u Južnoj Kaliforniji koja posetiocima nudi luksuz sa spa centrom i tri bazena. Ipak, iza ove elegancije i sjaja skriva se jeziva priča. Daleke 1892. godine mlada i lepa Kejt Morgan prijavila se u hotelskoj sobi broj 3312, neposredno nakon rastanka sa mužem. Četiri dana kasnije se upucala iz pištolja na plaži, nedaleko od hotela. Kasnije se ispostavilo da je Kejt bila trudna i u njenoj sobi je pronađena flaša kinina, jer je Kejt želela da se otarasi deteta. Od tada je hotelsko osoblje počelo prijavljivati čudne događaje u sobi 3312, a gosti hotela su često primećivali siluetu žene u haljini kako noću luta hodnicima hotela.

5. STENLI

Isijavanje zla

Strašna građevina u kojoj se odvija prava drama domara Džeka Toransa i njegove porodice u filmu "Isijavanje" je hotel Stenli, koji se nalazi u Estes Parku, u saveznoj državi Kolorado. Čuveni pisac Stiven King je baš u ovom hotelu pronašao inspiraciju za svoj roman "Isijavanje". Hotel je otvoren 1909. godine, a tokom godina gosti hotela su prijavljivali nestale stvari, misteriozne zvukove i viđali duhove koji navodno žive u zidovima zgrade. Stenli hotel uz određenu dozu straha nudi i pogled na živopisne planine Roki. Pored toga, gosti mogu uživati u filmovima koji se neprekidno prikazuju, među kojima je i film Stenlija Kjubrika "Isijavanje".

6. LOVAT LOH NES

Pogled na čudovište

Čudovište Nesi iz Loh Nesa, jedna je od najpoznatijih britanskih legendi. Ovaj fenomen je prvi put zainteresovao javnost 1922. godine. Prvi put jezersko čudovište je uslikano 1933. godine, a otad je bilo desetak fotografija i video-snimaka navodnog čudovišta. Idealno mesto za sastanak sa ovim neuhvatljivim stvorenjem je hotel Lovat, koji se nalazi na južnoj obali Loh Nesa u malom selu Fort Augustus. Ova viktorijanska zgrada izgrađena 60-ih godina 19. veka u potpunosti je obnovljena 2007. godine. Sve sobe u ovom hotelu nude maksimalnu udobnost svojim gostima, a restoran je poznat po tradicionalnoj škotskoj kuhinji.

7. LANGAM LONDON

Začarana soba

Langam London hotel, koji je otvorio svoja vrata davne 1865. godine, poznat je kao najstariji londonski hotel iz serije hotela Grand. Za ovaj hotel se veže legenda da je 1797. godine u njemu živelo sedam duhova. Najstrašnija priča povezana je sa lekarom koji je ubio svoju ženu i sebe za vreme medenog meseca koji su proveli baš u ovom hotelu. Danas gosti imaju priliku, na sopstveni rizik, da borave u začaranoj sobi broj 333. Ovaj hotel ima pet zvezdica i predstavlja pravo oličenje britanskog luksuza.

8. KAZA VAGNER

Komšije vampiri

Lista najposećenijih mesta za Noć veštica svakako ne može proći bez Transilvanije, doma vampira, sudeći po romanu Brama Stokera "Drakula". Roman koji je napisan 1897. godine, odvija se u blizini grada Brašov, u zamku Bran, koji kasnije postaje poznat kao utočište vampira. Hotel Kasa Vagner se nalazi u srcu grada Brašov, na glavnom trgu. Hotel je izgrađen daleke 1477. godine, a ima pogled na srednjovekovno utvrđenje Bran, koje je poznatije kao Drakulin dvorac, iako nije imalo veze sa Vladom Cepešom.

9. DR HOLMS

Obešena žena

Ovaj norveški hotel sa četiri zvezdice nudi 127 soba različitih kategorija, uz to i spa centar, kao i veliki broj restorana i barova. Hotelski gosti, tokom boravka u hotelu, mogu uživati u kuglanju ili kursu kuvanja. Hotel krije mračnu tajnu. Za vreme medenog meseca 1926. godine, mlada žena pronašla je muža u krevetu sa drugom. Nakon misterioznog nestanka i trodnevne potrage, nesrećna žena pronađena je kako visi u potkrovlju. Sudeći po legendi, njen duh i dalje živi u sobi broj 320.

10. CASTELLO BEVILACLjUA

Avet iz renesanse

Ovaj dvorac, koji se nalazi u blizini Verone, odiše istorijom i tradicijom dalekog 14. veka. Legenda govori da dvorcem luta duh bivšeg vlasnika Guglielma Bevilackua, koji je nesrećno okončao, tako što je izgoreo u požaru. Dvorac je 1990. godine pretvoren u Castello Bevilacljua, romantičan i luksuzni hotel sa četiri zvezdice koji je sačuvao svoj renesansni izgled. Gostima su u ponudi streličarstvo, jahanje i biciklizam.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here