Youtube/Zvezde Granda
Sadik Hasanović

Finalista muzičkog takmičenja “Zvezde Granda”, Sadik Hasanović, dospeo je u centar skandala kada se saznalo da je u prošlosti pevao pesme o klanju Srba i kada su svetlost dana ugledale njegove fotografije sa Naserom Orićem. Sada se “Zvezda Granda” oglasila na svom Instagram profilu.

– Potičem iz porodice koja ima dugogodišnju muzičku tradiciju. Moj đed je bio violinista, otac pevač… Ja sam nastavio s pevanjem, kako kod nas kažu s kolena na koleno. Ali ako neko od mene očekuje da biram između oca i porekla, umesto uspešne karijere, ja bez dileme biram ono prvo, oca, porodicu i moje poreklo, a pevati nikada prestati neću! Ovih dana me brutalno napadaju. Znam teško je nas na Balkanu pomiriti, čini mi se da to ne može niko pa neću ni ja, a voleo bih da mogu. Isto tako moja misija nije da mirim Balkan nego da odem u Beograd i pokažem svoje muzičke sposobnosti i to sam ulaskom u finale “Zvezde Granda” dokazao.

– A sada malo surove istine… Nije ovaj mladić, onda dečak Sadik, rođen u Švajcarskoj, a danas živi u Srebreniku, zato što je hteo da tako bude, već je u Srebreniku zato što su mu oca i majku iz Srebrenice, proterali u julu 1995.godine i oko toga neću nikome da se pravdam. To od mene ne očekujte. Vidim sada sam postao i politička tema, svi se utrkuju da me optuže kako sam neke izdao, a neke uvredio i kupe poene na meni. U politiku se ne mešam, to me ne interesuje. I ovo želim reći javno, bez obzira šta ko o tome misli. Ja se ne odričem moje zemlje Bosne, moje Srebrenice i moga Srebrenika. Ni za šta, pa ni za uspešnu karijeru. Ali i dalje sam na stanovištu da poštujem Srbiju, onu Srbiju koja je spremna da idemo dalje, a ne onu koja je spremna da nas vrati u devedesete. S ovim stavljam tačku na sve i ovo je moje zadnje izjašnjenje na ovo sve – zaključio je Sadik.

6 COMMENTS

  1. Tvoja misija je da širiš mržnju ,psu ….
    Eto pa sad vidi dokle te dovela tvoja misija.
    Bosanski muslimani su puni mržnje od djeteta pa do starca ,a svi trče u Srbiju …

  2. On još ništa nije shvatio,nije njemu žao nijedne srpske žrtve u Kravici i okolini Srebrenice.Njemu je Naser Orić još uvek heroj.

    • Mi se morao naućiti jednom . Da prvo sebe i svoju naciju poštujemo i stavljamo u prvi plan, jer to svi drugi rade ,a mi Srbi se žrtvujemo za sve druge i plaćamo strašan ceh stalno kroz istoriju gledato. A ovaj dečko bi treba da bojle istraži svoje poreklo pa bih uvidio vrlo brzo da protiv sebe radi i priča. I ispravi tu grešku što je neko u njegovoj porodici napraviti . Evo ja ću mu kumovat ako bude poželeo . Lepo bi mu stajalo ime Nemanja ! Pa onda nek peva gdje god hoće

  3. Ма није он крив! Криви су они који су га пустили да уђе у Србију.
    Ако бира оца и “порекло” нека се сели у Турску. Није му место на Хелму.

  4. Najveći apsurd ovde je njegov otac,koji ga je ovako vaspitao,al ipak mu nije smetalo,da dolazi u Beograd i prati sina i glumi dobru osobu,a ovamo opjevavaju srpske stradalnike.

  5. A sta bi se desilo da je u Sarajevo otisao neki pevac iz Srbije koji se slikao sa ratnim zlocincem? I jos da uspe da se smesti u grad a da se ne izvine nego da se prkosi muslimanima?

  6. Sram te bilo ni reci kajanja stida za sve one sto su poklani ubijeni i o njma si pevao. Naser Oric je tvoj idol krvolog, sve kaze o tebi. I jos nesto nosis bradu kao i svi talibani. Mozes da pricas sta hoce tebi treba trziste a mislio si da ces ga dobioti preko Granda. Ma ti si bre otpevao za sva vremena.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here