pixabay.com

Namirnice koje imate u kući, a koje mogu da budu adekvatna zamena za jaja u kolačima.

U novembru 2019. godine Vege zajednica se priključila koaliciji od preko 80 udruženja za zaštitu i prava životinja: Open Wing Alliance, koju je pokrenulo udruženje The Humane League iz Amerike.

U martu 2020. uz podršku ove koalicije tim ljudi koji je pokrenuo ovu kampanju. Cilj kampanje je olakšavanje života kokoškama putem promene uslova u industriji jaja.

Jedan od ciljeva u okviru kampanje za ukidanje kaveznog uzgoja kokošaka u Srbiji „Slomimo kaveze“ je da se što više uspešnih firmi i kompanija obaveže da će nabavljati samo jaja iz podnog ili slobodnog uzgoja.

Oni takođe pregovaraju sa kompanijama i samim proizvođačima kako bi do promene došlo što pre. Takođe, trude se da informišu javnost o štetnosti i uslovima u industriji jaja i podstaknu ih da razmisle o prestanku konzumiranja jaja i na taj način pomognu kokoškama.

Na svom instargram profilu dali su par predloga koji se odnose na namirnice koje se u receptima mogu koristiti umesto jaja.

Neke od namirnica koje možete koristiti umesto jednog jajeta u kolačima:

– Pola izgnječenog avokada ili banane

– Dve kašike limunovog soka ili jedna kašika jabukovog sirćeta i jedna kašičica sode bikarbone

– Tri kašike akvafabe (vode koja ostaje nakon kuvanja leblebija)

– Jedna kašika čia semena ili 1 kašika izmrvljenog lana i tri kašike vode (ostaviti da odstoji najmanje 10 minuta pre dalje upotrebe).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here