Mekane i vazdušaste uvek su dobra ideja za nenadane goste. Nije potrebno posebno znanje u kuhinji da bi napravili naan – u neku ruku vrsta indijskih tortilja.

 

Običaj je da se peče na furuni, ali u današnjim uslovima to retko ko ima, osim stanovništva na selu. Zbog toga, možete ih peći na ringli ili u tankom tiganju.

Iako sadrži testo, izuzetno je zdrav obrok – ima 128 kalorija ukoliko se pridržavate ovog recepta.

Mogu ih jesti vegani pošto nema jaja! Mnoge zemlje u Aziji pokušale su da naprave svoju verziju (Iran, Bangladeš, Pakistan …) ali nije to isto kao kad probate u Indiji ili napravite po njihovoj recepturi. Za osam komada potrebno je 20 minuta pripreme.

Sastojci: kašičica šećera, pola čaše tople vode, dve kašičice praška za pecivo, 2 i po šolje brašna, pola čaše jogurta, kašičica ulja, tri kašičice otopljenog putera.

Priprema: U činiju dodati šećer, vodu i pola praška za pecivo i ostaviti deset minuta da naraste. Izvaditi iz činije i dodati prethodno umućenu smesu jogurta, ulja i ostatka praška za pecivo. Testo podeliti na osam loptica i ostaviti na toplom da naraste narednih sat vremena. Trebalo bi da naraste duplo. Razvući ih u oblik kruga i peći u tiganju na ulju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here