D. Vukajlović
Tradicionalno dočekan: Đorđe Milićević u Herceg Novom

Ministar bez portfelja zadužen za dijasporu u Vladi Srbije Đorđe Milićević, sastao se u Herceg Novom sa predstavnicima svih relevantnih udruženja i nevladinih organizacija koje okupljaju Srbe na području Boke Kotorske u Crnoj Gori.

– Hvala vam što čuvate naš jezik, našu baštinu, naš nacionalni identitet u Boki Kotorskoj i u celoj Crnoj Gori. Uvek ćete u tome imati podršku predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, Vlade Srbije i mene kao ministra – rekao je Milićević.

Ministar je naročito naglasio zasluge SPC za očuvanje srpskog identiteta, ukazujući da je crkva stožer jedinstva i okupljanja Srba gde god oni živeli.

Crnogorska kapa

– Srbija i srpski narod se nalaze pred velikim iskušenjima u narednom periodu, a ja verujem da ćemo uspešno prebroditi sva ta iskušenja zahvaljujući suverenoj i odgovornoj politici koju vodi predsednik Republike Aleksandar Vučić – kazao je ministar.

Milićević je naglasio da je potrebno široko narodno jedinstvo.

– Potrebna je podrška ovakvoj politici predsednika, kako bismo obezbedili napredak zemlje, očuvali Kosmet u Srbiji i sprečili pokušaje ukidanja Republike Srpske – poručio je ministar.

Lopte za decu

Sastanku su prisustvovali i ambasador Srbije u Crnoj Gori Nebojša Rodić, generalni konzul Srbije u Herceg Novom Mićo Rogović, kao i arhijerejski namesnik hercegnovski otac Obren Jovanović sa sveštenstvom Srpske pravoslavne crkve.

Ispred Generalnog konzulata Srbije, ministra Milićevića su sačekali mališani iz hercegnovskog kluba Obilić. Mališani su mu se posebno zahvalili na prilici da učestvuju u letnjim kampovima za decu iz regiona i dijaspore koje je kabinet ministra zaduženog za dijasporu, organizovao tokom 2023. godine u 22 opštine i grada širom Srbije.

Sastanak: Milićević i predstavnici udruženja i NVO sektora

Milićević je prisustvovao treningu ovog dečijeg fudbalskog kluba i poklonio im fudbalske lopte.

Ministar je poručio mladim fudbalerima da je važno da se bave sportom i tako grade i patriotski duh i jačaju sebe.

– Da budete uspešniji u svemu što radite. Sport neka vam bude kultura življenja – istakao je Milićević.

Nastupi pod trobojkom

Mališani iz kluba “Obilić” neguju srpski nacionalni identitet u Crnoj Gori i ponosno nastupaju pod srpskom “trobojkom”.

Proteklog leta boravili su u Srbiji na letnjim kampovima koje je za decu iz dijaspore i regiona organizovao Kabinet ministra Milićevića.

U razgovoru s ministrom svi su izrazili želju da i ove godine dođu na letnje kampove u Srbiju i da se kroz sportska nadmetanja druže sa vršnjacima iz cele Evrope.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here