Nastavak fudbalske sezone u Danskoj od 28. maja

Vesti online
0
Pixabay

Fudbaler danskog kluba Mitjiland Erik Sviatčenko nikada nije pomislio da će u toku sezone osam nedelja biti slobodan kako bi to vreme proveo sa svojom porodicom. Međutim, to će se uskoro promeniti, sada kada Danska nastavlja sa sezonom od 28. maja, preneo je AP.

Kapetan i centarhalf Mitjilanda je zbog otkazivanja mečeva nakon izbijanja pandemije korona virusa po prvi put u vreme sezone proveo osam nedelja sa svojom ženom i njihovo dvoje dece. “Postali smo mnogo bliskiji, s obzirom na to da smo mogli mnogo više kvalitetnog vremena da provedemo zajedno”, izjavio je Sviatčenko.

Fudbaler je takođe ukazao i na druge pozitivne posledice mera karantina uvedenih zbog pandemije, kao što su odmor od pritiska konkurencije i neprekidnog procenjivanja njegove igre i sposobnosti, što je ocenio kao zdravo i neophodno s vremena na vreme.

Međutim, to će se uskoro promeniti – fudbalska sezona u Danskoj ponovo će početi 28. maja. Danska je jedna od prvih evropskih zemalja koja će ponovo otvoriti fudbalsku sezonu, a za ovu zemlju to je važno jer ima još puno utakmica koje bi trebalo da bude održane.

Ovo je odlična vest za Sviatčenka i njegov tim koji u Superligi vodi sa 12 poena i koji ima šanse da se kvalifikuje za Ligu šampiona. Fudbaler je izjavio da mu je drago što se sezona nastavlja, ali je napomenuo da će utakmice biti znatno drugačije sada kada nema publike.

Međutim, Mitjiland radi na prevazilaženju ove situacije. Klub je na parkingu stadiona postavio video-bim, što bi omogućilo da oko 2.000 ljudi iz svojih automobila gleda mečeve, pri čemu bi snimak sa parkinga bio emitovan na video-bimu unutar stadiona.

Kao i druge zemlje, i Danska će biti rigorozna u pogledu testiranja i provere zdravstvenog stanja fudbalera onda kada se budu vratili na teren. Fudbaleri će morati da poštuju stroga pravila kako bi mogli da nastave sa treninzima i igrom, a na virus će biti testirani bar jednom nedeljno.

Sviatčenko je rekao da razume one igrače koji još uvek ne žele da se vrate na teren. On kaže da je njihova briga razumljiva, da su žene nekih od njih trudne, i da će ih drugi igrači i bez obzira na to uvek gledati kao deo tima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here