Nastavak suđenja Đorđeviću, Stanišiću i Simatoviću

0

 

Zgrada Haškog tribunala

Đorđević, bivši pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Srbije i načelnik Resora javne bezbednosti, optužen je pred tribunalom za deportacije, prisilno premeštanje, ubistva i progone na političkoj, rasnoj ili verskoj osnovi na Kosovu od 1. januara do 20. juna 1999.

 

 

Bivši načelnik Službe državne bezbednosti Jovica Stanišić i njegov pomoćnik Franko Simatović optuženi su za progone na političkoj, rasnoj ili verskoj osnovi, ubistva, deportacije i druga nehumana dela tokom ratova u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini od 1991. do 1995. godine.

 

Stanišić i Simatović su uhapšeni 13. marta 2003. godine i u junu, odnosno maju, izručeni Haškom tribunalu. Suđenje im je počelo 28. aprila 2008. godine, međutim, zbog lošeg zdravstvenog stanja Stanišića, odgađano je više puta.

Predstavnica za štampu Haškog tribunala Nerma Jelačić izjavila je da će suđenja u postupcima protiv Mića Stanišića i Stojana Župljanina, Ante Gotovine, Ivana Čermaka i Mladena Markača, kao i Jadranka Prlića i saoptuženih, biti nastavljena ove i sledeće sedmice.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here