Sednica Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa održana je danas, a članovi Kriznog štaba doneli su odluku da se dodatno popuste mere i dozvole okupljanja, uz određene epidemiološke mere, a ova odluka odnosi se i na organizaciju sportskih događaja. 

Tako je preporuka Kriznog štaba je da se relaksiraju mere za sportske događaje i da se dozvoli prisustvo publike na stadionima i svim sportskim događajima.

– Proslave mature i maturskih svečanosti su dozvoljene, ali u zatvorenom prostoru ne može da se okuplja više od 500 ljudi. Ako je objekat mogao da primi više od 1.000, može da primi 500, dakle popunjenost mora da bude 50 odsto kapaciteta – naveo je pokrajinski sekretar za zdravstvo dr Zoran Gojković

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da je Grad Beograd pripremio nekoliko zahteva koje je uputio Kriznom štabu u vezi sa popuštanjem mera – da se produži radno vreme ugostiteljskim objektima do 1 sat, kao i da se dozvole izvođenje nastave u prirodi i proslave matura, uz poštovanje svih protokola.

On, takođe, očekuje odluku da se od 21. juna u Beogradu i drugim lokalnim samoupravama gde je vakcinisano više od 50 odsto građana, omogući održavanje kongresa, koncerata, svadbi i drugih javnih događaja, takođe uz poštovanje propisanih mera.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here