NBA: Povreda Vestbruka, Melo utišao Ohajo

0

Slab povratak: Lebron Džejms

 

Veliki favoriti bili su "konjanici" protiv tima iz "velike jabuke", ali slaba uigranost koštala je Dejvida Blata i njegove izabranike poraza na otvaranju nove sezone. Džejms je stao na 17 poena, uz slab šut iz igre (15/5) i ogromnih osam izgubljenih lopti. Kajri Irving bio je najefikasniji u taboru poraženih. Najkorisniji igrač Ol-stara meč je završio sa 22 poena i sedam asistencija, dok je još jedan novajlija, Kevin Lav, ostvario dabl-dabl učinak (19 poena, 14 skokova). Najbolji u taboru Niksa bio je Karmelo Entoni, koji je preko Džejmsa ubacio ključni pogodak 25 sekundi pre kraja, ujedno i njegov 25.

 

Pored iznenađujućeg poraza Kavalirsa veče u najjačoj ligi na svetu obeležio je novi peh za Oklahomu. Posle Kevina Durenta na pauzu će morati i Rasel Vestbruk. 

 

Uprkos njegovoj povredi, "gromovnici" su se nosili sa Los Anđeles Klipersima, bili dostojan rival svih 48 minuta, ali nisu uspeli da pronađu rešenje za tandem Pol-Grifin. Na kraju, svega tri razlike za tim iz "El Eja".

 

Nova sjajna partija crnogorskog centra Nikole Vučevića (23 poena, 12 skokova) ponovo je ostala u senci poraza. Ovoga puta od Vašingtona (105:98).  Džon Vol imao je svoje veče, pošto je sa 30 poena i 12 asistencija vodio "čarobnjake" do trijumfa.

 

Rezultati:

Orlando – Vašington 98:105
Klivlend – Njujork 90:95
Minesota – Detroit 97:91
Dalas – Juta 120:102
L.A. Klipers – Oklahoma 93:90

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here