pixabay.com

Ambasadorka Grčke u Srbiji Marija Levanti izjavila je da stav Grčke o nepriznavanju Kosova ostaje nepromenjen.

– Naš stav o nepriznavanju Kosova ostaje nepromenjen, a to je takođe potvrdila na najvišem nivou predsednica Grčke Katerina Sakelaropulu tokom nedavne posete Srbiji – rekla je ambasadorka Levanti za portal Balkantravel.

Ona je naglasila da Grčka smatra da je Srbija faktor od strateške važnosti za stabilnost i sigurnost u širem regionu i u tom smislu Grčka je uvek čvrsto i glasno podržavala integracije Srbije u EU.

– Mi čvrsto verujemo da je to prirodno mesto Srbije. Osim toga, Grčka je spremna da pruži bilo kakvu tehničku i praktičnu pomoć naporima Srbije u pristupanju EU, ako je to potrebno –  rekla je ambasadorka Grčke.

Ona je ocenila da je Srbije danas postala vodeća destinacija za investicije sa konkurentnim operativnim troškovima i visoko kvalifikovanom radnom snagom.

Pored toga, ambasadorka Lavanti je ocenila da su strateški položaj Srbije, podsticaji za investicije, pristup ključnim tržištima, reforme u izdavanju građevinskih dozvola, zakona o radu, javnim nabavkama i privatizaciji učinili Srbiju još privlačnijom destinacijom za investitore.

– Stoga postoji snažna želja da se ojača i pojača poslovna saradnja u sektorima turizma, trgovine, infrastrukture, transporta, energetike i životne sredine, pa čak i u informaciono-komunikacionim tehnologijama i inovacijama – rekla ambasadorka Grčke.

Ona je podsetila da je Grčka već dugo vremena najpoželjnija turistička destinacija za Srbe i naglasila da je Grcima veoma drago zbog toga.

– Od 2017. godine, osim u godinama pandemije, oko milion Srba svake godine poseti Grčku. Na osnovu podataka turističkih profesionalaca u Srbiji, sigurni smo da će dolasci iz Srbije u Grčku i u ovoj godini ostati na istom nivou – rekla je ambasadorka Grčke.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here